Herstellen van betonrot

Betonrot herstellen, behandelen en repareren

Betonrot herstellen

U heeft te kampen met betonrot en zoekt iemand die zorgvuldig de betonrot kan herstellen en behandelen? Dan bent u bij Dakwerken Durieux uit Gent (Oost-Vlaanderen) op het juiste adres. Op deze pagina leggen wij uit hoe beton kan gaan rotten en hoe dit dan hersteld kan worden.

Betonrot herstellen, het binnendringen van kooldioxide (CO2) uit de lucht (carbonatatie) of het binnendringen van chloriden in het beton wordt gezien als de oorzaak van betonrot. Daardoor gaat de bewapening roesten en door de expansie die de roest veroorzaakt wordt het beton van binnenuit afgebroken. De sterkte van het beton zelf wordt aangetast, en daardoor komt de hele constructie in gevaar.

Door het gebruik van calciumchloride (CaCl2) als verhardingsversneller wordt vooral ouder beton getroffen door betonrot. Tegenwoordig is het gebruik van calciumchloride in de bouw niet meer toegestaan. Ook door de wapening dieper in het beton te plaatsen en door te zorgen voor een betere verhouding tussen water en cement voor het beton, kan betonrot gedeeltelijk voorkomen worden.

Vraag voor meer informatie zeker uw gratis offerte aan!

Is betonrot te repareren?

Omdat betonrot verschillende oorzaken kan hebben, is het belangrijk dat er eerst een nauwkeurige schadediagnose gesteld wordt. Het herstellen en behandelen van betonrot is namelijk dan pas effectief wanneer de vinger op de juiste plek gelegd wordt. Het heeft geen zin met een betonherstelproduct het oppervlakte van het beton te behandelen als de oorzaak van binnenuit komt. De behandeling van betonrot moet dus echt tot op het spreekwoordelijke bot. Wanneer we spreken van onder druk betonrot herstellen, bedoelen we injecteren en zonder druk heet de reparatielaag een strijklaag.

Betonrot behandelen

De schade die het betonrot aan het beton heeft aangericht, is vaak voor een groot deel te danken aan vocht en zuurstof. Deze twee elementen zijn ook funest voor de in het beton aanwezige bewapening. Dakwerken Durieux begint na de schadeanalyse, eerst met het verwijderen van alles wat los zit en het zandstralen van het betonijzer tot op het blanke metaal. Nadat het betonijzer goed afgeschermd is van lucht en water wordt er een betonherstelmortel gezet en afgesloten met een hydrofobatielaag.

Heeft u nog vragen of wilt u ons inschakelen om betonrot te herstellen en te behandelen? Neem dan snel contact met ons op!