Algemeen injecties tegen opstijgendvocht

Vochtbestrijding

30 jaar garantie !

Vochtbestrijding: Opstijgend vocht behandelen

Vochtbestrijding mét 30 jaar garantie

 Dankzij een deskundige aanpak lost Homeprotec uit Gent (Oost-Vlaanderen) het probleem van opstijgend vocht in uw muren op. Wij geven u voor het behandelen van opstijgend vocht zelfs een kwaliteitsgarantie van dertig jaar! Dankzij het noppenmembraam zorgen wij voor een sluitende totaaloplossing.

 Waar komt het probleem van opstijgend vocht vandaan?

Gemetste muren die in contact staan met de grond, zuigen vocht uit de ondergrond naar boven. Dit probleem valt onmogelijk op te lossen met een laag verf, een cementering of aluminiumfolie. De vochtplekken treden enige tijd later opnieuw op. U hebt het probleem niet bij de oorzaak opgelost.

Opstijgend vocht is vaak het gevolg van een afwezige of een slechte vochtkering bij woningen ouder dan 35 à 45 jaar. In moderne woningen plaatst men horizontaal een waterdicht membraam boven de vloerpas. Dit houdt het opstijgend vocht in de muur tegen. Dit membraan heeft een zwarte kleur.

Wanneer nieuwe gebouwen te kampen krijgen met opstijgend vocht, zit er meestal een fout in de bouwconstructie.

Meer info of een vrijblijvende offerte? Neem dan zeker eens contact met ons op!

Hoe opstijgend vocht en vochtproblemen structureel behandelen?

Vochtproblemen behandelen moet op de juiste manier gebeuren. Een structurele aanpak voor opstijgend vocht is een injectie. Bij een injectie boren wij een rij gaatjes met een onderlinge afstand van 5 tot 16 centimeter. De diameter bedraagt 12 of 15 mm. We boren de gaatjes horizontaal of in een zigzagpatroon onder een hoek van 0°, 15° of 45°. Vervolgens spuiten we met een pomp onder lage druk een vochtwerende product in totdat er in de gaten een verzadiging optreedt.

Wij gebruiken uitsluitend vloeistoffen of pasta’s die niet milieuvervuilend zijn. De microsiliconen dringen door tot in de fijnste poriën van het metselwerk. De stenen raken volledig verzadigd met het product.

In de steen treedt er een chemische reactie (een siliciumverbinding) op. Hierdoor ontstaat in de steen een horizontale ononderbroken vochtwerende laag die het opstijgend vocht definitief tegenhoudt.

Wat moet er verder nog gebeuren in de strijd tegen opstijgend vocht?

Aanvullend op de injecties moet er ook een noppenmembraam geplaatst worden. Tal van collega’s doen dit niet. Toch is het cruciaal. U leest hiervoor best het onafhankelijke het W.T.C.B.-verslag.

De reden zijn de hygroscopische zouten die tijdens het drogen van de muur aan de oppervlakte komen. Dit heet uitbloeiing. Deze zouten trekken het omgevingsvocht aan, waardoor er opnieuw vochtplekken optreden.

Om dit probleem op te lossen moet het pleisterwerk tot een halve meter boven de vochtigheidsgrens verwijderd worden. Vooraleer nieuwe pleister te plaatsen, schermt een speciaal ontworpen noppenmembraam het nieuwe pleisterwerk af van de aanwezige zouten. Zo krijgen de zouten geen kans om verdere vochtschade te veroorzaken.

Dankzij het noppenmembraam hoeft u bovendien geen zes maanden te wachten met het herbepleisteren van de muren. Zo kan alles bij het behandelen van uw vochtproblemen meteen netjes afgewerkt worden.

Wacht niet langer en vraag uw gratis offerte aan! Wij werken in heel Oost-Vlaanderen (wijde regio Gent)