Isolatie binnen of buiten

Aanbrengen buitengevelisolatie of de muren binnen isoleren

Voor uw gevelisolatie moet u bij Homeprotec in Gent (Oost-Vlaanderen) zijn. Warmte gaat niet alleen verloren via het dak, maar ook via de muren. Buitenmuren verdienen dan ook onze volle aandacht. Aarzel daarom niet en ga voor buitengevelisolatie.

Bij slecht geïsoleerde muren zijn verantwoordelijk voor 20 tot 25 % van de warmteverliezen. Logisch dat we bij slecht geïsoleerde woningen de warmte zien verloren gaan, maar ook worden geconfronteerd met een toenemende energiefactuur.

Binnnenisolatie of buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie vormt voor elk type woning de beste oplossing, in het bijzonder omdat er via deze techniek zowat elke koude brug kan worden uitgesloten. Bovendien krijgen deze gevels ook een complete afdichting, waardoor er een extra isolerende werking wordt gegarandeerd. Een vochtige gevel is namelijk kouder en minder isolerend dan een droge gevel.

Tenslotte is het aanbrengen van een buitengevelisolatie ook zeer geschikt indien het gevelparament door veroudering enorm is beschadigd. Door het aanbrengen van de buitengevelisolatie in combinatie met bv. een crepi kan dit een volledige nieuwe look geven aan het pand.

Voor meer info verwijzen we graag door naar www.homeprotec-gevelwerken.be

Binnnenisolatie

Is een buitengevelisolatie niet mogelijk dan kan u nog altijd de muren via binnen isoleren. Om deze werkzaamheden in te schatten en koude bruggen te vermijden is enige omzichtigheid geboden.

Binnenisolatie is aangewezen indien uw gevel zelf nog in een goede staat verkeert of wanneer het door bv. stedenbouwkundige onmogelijk is om de gevel uit te breiden met een zekere isolatiedikte.

Verschillende technieken zijn voorhanden. Het kan hierbij gaan om voorzetwanden met isolatie maar er kan eveneens worden gekozen voor het rechtstreeks aanbrengen van isolatie op de muren om deze vervolgens af te werken met nieuwe pleisterwerken.

Aarzel niet en vraag nu uw vrijblijvende offerte aan!