Isoleren van daken en gevels

Spouwmuurisolatie in Oost-Vlaanderen (Gent)

Energie besparen en condens voorkomen door duurzaam te isoleren

Duurzaam uw woning isoleren

Energiebesparing, bestrijden van condensatie, een aangename gevoelstemperatuur realiseren, … het zijn enkele van de mogelijke redenen om uw woning optimaal te isoleren. Bovendien zijn het thema’s actueler dan ooit. Denken we maar aan het engagement van zowel België als Europa, waarbij via Kyoto-protocol duidelijke doelstellingen worden omschreven om de uitstoot van de broeikasgassen tot een minimum te beperken. Voornamelijk oudere woningen zijn zeer slecht of quasi niet geïsoleerd, met dikwijls warmteverliezen die kunnen oplopen tot 50 % en meer.

EPB-regeling, fiscale steunmaatregelen

De EPB-regelgeving is hierbij een wettelijk kader om bouwstandaarden en doelstellingen beter te omschrijven, inzake isolatie en ventilatie. De publieke belangstelling wordt bovendien extra gestimuleerd door tal van fiscale voordelen en subsidies. We denken hierbij aan verschillende maatregelen zowel op Gewest-niveau, federaal niveau of via de verschillende initiatieven via de netwerkbeheerders.

Waardetoename woning door optimaal isoleren van muren

Waneer u muren gaat isoleren, zoals met spouwmuurisolatie, moet u beroep doen op een vakman zoals Homeprotec uit Gent (Oost-Vlaanderen). Elke woning kan perfect worden na-geïsoleerd. Een dikwijls eenvoudige ingreep maar die u op korte termijn vlug kan uitsparen. Het levert u bovendien een zeer gunstig energielabel op, wat vervolgens de meerwaarde voor de woning inhoudt.

Vochtplekken en schimmelplekken vermijden door het isoleren van de muren

We hebben het hier over condensatie. Condensatieproblemen komen vooral voor op plaatsen met zogenaamde koude bruggen. Het gaat hier meer in het bijzonder over muren met een ontbrekende of een gebrekkige isolatie. Warmere lucht kan namelijk lang een zekere hoeveelheid vast houden, maar wanneer deze vochtige lucht neerslaat op een koudere muur of wand ontstaat direkt condens. Het warmer maken van deze muren is dan ook de enige oplossing om condensatieproblemen het hoofd te bieden.

Goed ventileren op een natuurlijke manier zal hierbij extra ondersteunend werken.

Vragen? Neem dan zeker eens contact met ons op!

Moderne isolatietechnieken van Homeprotec uit Gent (Oost-Vlaanderen)

Volgende isolatietechnieken kunnen door Homeprotec uit Gent (Oost-Vlaanderen) worden uitgevoerd:

  • Dakisolatie (binnen- en buitenisolatie)
  • Vloerisolatie (verschillende technieken)
  • Spouwmuurisolatie (Pur-isolatie)
  • Isoleren muren binnen
  • Isolatie gevelmuren
  • Isolatie plafonds

Voor meer advies verwijzen we graag door naar onze adviseurs die hiervoor graag ter plaatse komen.

Isoleren van muren: een renderende investering

Het is bewezen. Zeker in tijden van stijgende energiekosten loont het meer dan de moeite om na-isoleren te overwegen. Uw woning isoleren levert u een jaarlijks terug-verdien-effect op. Minder energiekosten zorgen ervoor dat de investering van het isoleren al vlug na een periode van 3 à 5 jaar volledig is terug verdiend. De besparing daarna is pure winst!

Aarzel niet langer en vraag uw vrijblijvende offerte aan!