Kelderdichting

Uw kelder waterdicht maken: kelderdichting

Een droge kelder dankzij bekuiping of drainage

Een gespecialiseerde divisie voor het waterdicht maken van uw kelder en andere ruimten.

Een gespecialiseerde divisie binnen Homeprotec uit Gent (Oost-Vlaanderen) maakt gebruik van de meeste technische en professionele technieken voor kelderdichting en vochtwering om deze vochtige ruimten op een duurzame manier droog te krijgen en droog te houden.

Permanente opleidingen van onze medewerkers en uitgebreide research (oa. met BASF) liggen aan de basis om voor elk vochtprobleem in een kelder of andere ondergrondse ruimte een definitieve vochtweringsoplossing uit te werken. In veel situaties zal worden gekozen voor het binnenbekuiping van de ondergrondse muren, maar er kan ook worden geopteerd (al of niet in combinatie) voor een rand-drainage.

Wilt u meer informatie over kelderdichting? Neem dan zeker eens contact met ons op!

 

Ondergrondse muren waterdicht maken dankzij binnenbekuiping

Een kelderdichting met een degelijke binnenbekuiping is een oplossing waarbij rekening wordt gehouden met de ernst en de vochtdiagnose van de huidige vochtproblemen alsook de materialen en de toestand van deze materialen waarmee de kelder oorspronkelijk werd gebouwd.

Keldermuren met sulfaatproblemen (hygroscopische zouten) vragen een bijzonder vochtweringstechniek. Zonder aangepaste werkmethode zullen er steeds blijvende problemen ontstaan door de kristalisatie van de aanwezige zouten die de bezetting opnieuw zullen doen loskomen.

Homeprotec beschikt over deze unieke techniek waarbij verschillende bekuipinslagen met verschillende bekuipingsproducten en aangevuld met ingewerkte netten, weerstand zullen bieden aan deze sulfaten en de kracht van het drukkend water.

 

Vloerplaat bij kelderdichting

In de meeste ondergrondse ruimten beperkt het probleem zich niet tot de muren. Als gevolg van een enorme druk van het grondvocht staat de vloerplaat niet zelden onder een zwaar belastende druk. Ook hiermee moet u rekening houden bij het waterdicht maken van de kelder.

In veel situaties is het aangewezen ook te voorzien in een nieuwe vloerplaat. De vloerplaat moet weerstand bieden aan de kracht van het grondwater en zal worden voorzien van o.a. chemische verankering, voldoende wapening, hydrofuge, enz …

Unieke dichtingstechnieken rond kimnaden, buisdoorgangen, luchtkokers enz …

Insijpelingen rond kimnaden, buisdoorgangen, luchtkokers, enz … worden gestopt met elastische dichtingen. Ook scheuren in betonwanden kunnen dikwijls met deze technieken worden gedicht.

Ontvang nu uw vrijblijvende offerte!