Moderne schoorsteen technieken

Controle vocht in schouw – schoorsteen:

Heeft u vocht in uw schouw of schoorsteen? Dan moet u bij Homeprotec uit Gent (Oost-Vlaanderen) zijn. De mogelijkheid om de schouw te tuberen wordt gecontroleerd met behulp van een stuk flexibel van ongeveer 1m van dezelfde diameter als de te realiseren tubage. Een houten of metalen kogel wordt aan het uiteinde van de flexibele buis vastgemaakt. Via een koort die aan het uiteinde van de kogel voorzien is, kan men de voering gemakkelijk naar beneden trekken.

Leiding van de voering:

De buis moet uit één stuk bestaan. Ze wordt al trekkend, van boven naar onder, in de afvoer aangebracht. Bij de opening waarlangs de buis ingebracht wordt, bevindt zich de installateur, die de buis leidt tijdens deze verrichting. De richting van de rookgassen, aangeduid op de buigzame leiding, moet gerespecteerd worden.

Regenkap:

Om infiltratie van regenwater te vermijden wordt vervolgens een regenkap op de opstaande rand van de afwerkingsplaat bevestigd, dus NIET rechtstreeks op de flexibel!

Flexibele buizen:

De flexibele buizen zijn bestudeerd om de voering te verzekeren van bestaande gemetselde schouwen die niet alle veiligheidswaarborgen aanbieden.
Ze zijn aangepast in geval van afwijkende schouwen en worden gemakkelijk aangesloten aan ketels werkend met gas, mazout, hout, kolen en aan open- of gesloten haarden.
Een compleet gamma (enkel- of dubbelwandig, van diameter 80 tot en met diameter 300mm, inox 316L of 904L) dat aan alle gevallen beantwoordt.
Alle flexibels zijn elke meter van een teken voorzien met alle nodige inlichtingen:
• Richting van rookafvoer
• Aantal overblijvende meters
• referentie en diameter.

Vastmaken:

De buigzame buis dient met een centreerbeugel bovenaan stevig vastgemaakt te worden aan de binnenwanden van de schou. Binnenshuis dient men de buigzame buis en de voor de installatie vereiste toebehoren te verbinden. De eventuele condensatie dient men op te vangen.

Waterdicht maken bij vocht in schouw – schoorsteen:

Om het binnendringen van regen te beletten wordt op de schouw een afwerkingsplaat met opstaand stuk bevestigd. Gelieve op te merken dat de flexibel dus niet rechtstreeks aan de afwerkingsplaat bevestigd wordt! De verbinding tussen de plaat en de schouw kan waterdicht gemaakt worden met silicone of vuurvaste cement.

Aarzel niet bij vocht in uw schoorsteen of schouw en ontvang uw gratis offerte!

Vaste buizen:

De vaste enkelwandige buizen zijn bestemd voor de voering van gemetselde schouwen die niet al de veiligheidswaarborgen aanbieden.
Zij laten de voering toe van vierkante of rechthoekige rechte traditionele schouwkanalen.
Ze zijn bestemd voor alle brandstoffen, enkelwandig in inox staal, met dubbele felsing.
Ze zijn bestemd voor alle verwarmingstoestellen werkend met gas, mazout of hout.