Kelderdichting: ban water uit je kelder

De kelder is het fundament van je woning en moet dus in prima staat zijn om de stabiliteit te garanderen. Bovendien gebruik je je kelder graag als opslagruimte en dus zijn water en schimmels uit den boze. Er bestaan verschillende oplossingen om je kelder waterdicht te maken. De keuze hangt meestal af van de omstandigheden en het budget.

Kelderbekuiping

Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd. We kappen de keldermuur eerst volledig af en brengen vervolgens in verschillende fases fixeerlagen, cement en hydraulische waterdichtingsmortels aan totdat de ruimte uiteindelijk helemaal droog is. Extra aandacht besteden we aan de kimnaad (het aansluitingspunt tussen muur en vloer): door een versterkte hiel aan te brengen verhinderen we dat het water alsnog de kelder binnendringt. Is ook de vloer niet waterdicht? Dan gieten we eerst een waterdichte vloerplaat.

Kelderdrainage

Is het probleem niet opgelost met traditionele kelderdichting? Dan is kelderdrainage noodzakelijk. Het teveel aan grondwater voeren we af via drainagebuizen die we zowel in de muren als de vloeren plaatsen. Hierdoor blijft er geen stilstaand water meer op de keldervloer staan.

Onze totaalservice

Elke kelder vereist zijn eigen aanpak. Bovendien pakken we niet alleen het vochtprobleem aan, we herstellen ook de geleden schade. Losgekomen pleisterwerk, kapotte bakstenen, betonrot: Homeprotec beschikt over een uitgebreid team van specialisten. Van ons krijg je een totaalservice.

 

Een klant getuigt: “Kelder vochtvrij gemaakt in race tegen de klok”

Johan Remue woont in Gent in een huis uit de jaren ’30. In zijn kelder van 90 m2 werd alles vochtig en beschimmelde. Hij deed een beroep op Homeprotec.

“De werken waren voorzien in augustus 2016 en moesten af zijn tegen half september. Het team van Homeprotec heeft de oude tegelvloer uitgebroken en een nieuwe vloerplaat gegoten. Verder hebben ze een nieuwe draagbalk gestoken, een extra keldervenstertje, de oude elektrische leidingen vernieuwd, ingewerkt in het plafond én geïsoleerd. Zelfs met al die bijkomende werken zijn ze erin geslaagd de krappe deadline te halen. Het team bestaat uit hardwerkende stielmannen die het totaalpakket aankunnen, zelfs elektriciteit. Bovendien zijn ze enorm vriendelijk en correct in de omgang.”

“De ploegleider gaf veel en goede uitleg en was echt begaan met zijn werk. Je zag duidelijk dat hij enkel perfectie wou afleveren. Het resultaat mag er zijn.”