Schimmel Verwijderen

Waar vocht is, zijn schimmels. Ze verpesten niet alleen je interieur, daarbovenop zijn ze schadelijk voor je gezondheid. Schimmels kunnen verschillende oorzaken hebben, maar hoe dan ook laat dit zeker aanslepen. Bij Homeprotec pakken we de oorzaak van schimmel aan en herstellen we de opgelopen schade.

Wat is schimmel?

Schimmels zijn zeer kleine organismen die eigenlijk altijd in uw huis aanwezig zijn doordat schimmelsporen via de lucht worden verspreid. Dit is op zich onschuldig. Schimmels zullen zich pas hechten als ze een plek vinden die vochtig genoeg is om te overleven. Er zijn duizenden soorten schimmels in alle maten en kleuren.

Je hebt gele, rode, groene, donkere of zwarte. Die laatste komen het meest in een woning voor, vooral in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit is een giftige schimmelsoort en kan nare gevolgen hebben voor de gezondheid.

Hij veroorzaakt onder andere vermoeidheid, misselijkheid en irritaties aan luchtwegen en ogen. Als je te maken hebt met zwarte schimmel op de muur, dan bestrijd je deze best zo snel mogelijk.

Wat veroorzaakt schimmel?

Zoals hierboven aangehaald ontstaan schimmels vaak in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder. Ook als je huis ooit eens onder water heeft gestaan, zie je vaak zwarte schimmel in de hoeken zitten. De oorzaak van schimmel is dus zonder uitzondering vocht.

Er zijn verschillende vormen van vochtproblemen:

  • Condensatie vocht: ontstaat door de afkoeling van warme lucht. Komt onder andere voor na het douchen of tijdens het koken.
  • Doorslaand vocht: dit ontstaat wanneer er problemen zijn met de vochthuishouding van de gevel. Wanneer de gevel, om welke reden ook, niet goed uitdroogt, zal het vocht dat zich in de gevel bevindt doorslaan naar de binnenmuren.
  • Opstijgend vocht: grondvocht dat door het ontbreken van een goed functionerend vochtscherm via de fundering optrekt in de muren.

Maar geen paniek, bij Homeprotec hebben voor elk probleem een oplossing!

Hoe voorkom je schimmel?

Beter voorkomen, dan genezen. 3 tips om schimmel in huis uit de weg te gaan:

  1. Zorg voor voldoende ventilatie bijvoorbeeld door een mechanisch luchtafvoersysteem of het openlaten van ramen.
  2. Maak sanitair na elk gebruik goed schoon en droog. Op deze manier heeft schimmel minder vocht voor handen om zich verder te kunnen ontwikkelen.
  3. Gebruik schimmelwerende verf in ruimtes waar veel vocht aanwezig is. Deze verf zorgt ervoor dat schimmels zich minder goed kunnen hechten aan wanden of plafond.

Waarom en hoe schimmel verwijderen?

Is het onheil toch geschied? Dan maak je best zo snel mogelijk komaf met de schimmel voordat het probleem escaleert.

Schimmelkolonies kunnen namelijk zeer snel in omvang toenemen. Schimmel op een glad oppervlak valt vrij eenvoudig te verwijderen met een enkele Tante Kaat-middeltjes zoals olie, azijn, soda, chloor of waterstofperoxide.

Indien de schimmel zich op een poreuze ondergrond bevindt, dan zou je best een schimmelverwijderaar gebruiken, die vind je in de winkel.

Waarom Homeprotec inzetten voor het aanpakken van schimmel?

Krijg je hardnekkige schimmel echter niet weg, dan is het geen slecht idee om beroep te doen op en een specialist. Homeprotec is een ervaren deskundige in het verwijderen van schimmel en pakt ondertussen de onderliggende oorzaak en opgelopen schade aan!

Schimmel verwijderen
Schimmel

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Opstijgend Vocht

Opstijgend vocht ontstaat door grondwater dat zich naar boven trekt in muren. Er zijn verschillende oorzaken van opstijgend vocht maar bij Homeprotec hebben we voor elk probleem een specifieke oplossing!

Meer info

Lekdetectie

Waterlekken vormen een lastig probleem. Ze worden vaak pas laattijdig opgemerkt en dan is de schade meestal al aangericht.

Meer info

Muren Injecteren

Als je thuis last hebt van een muffe geur, afbrokkelen van verf of zoutkringen op de muren dan zijn deze zaken vaak te wijten aan opstijgend vocht. De meest effectieve oplossing hiervoor is het injecteren je van muren.

Meer info

Gevel impregneren

In geval van vochtproblemen zo jou het impregneren van je gevel kunnen overwegen als (mede)oplossing. Bij het gevel impregneren wordt er een transparante beschermlaag op de buitenmuur aangebracht, dit voorkomt het naar binnen dringen van vocht langs buiten.

Meer info

Contacteer ons

Wat houdt het werk in?
Hoe kwam je bij ons terecht?


Bekijk dit filmpje en ontdek wat onze klanten zeggen over HomeProtec