Vochtbestrijding en herstel waterschade

Heb je te kampen met vochtproblemen? Er zijn drie mogelijke oorzaken: opstijgend vocht, condensatieproblemen of een lek in een waterleiding. Geen nood, in alle drie de gevallen kunnen we het probleem duurzaam oplossen en de geleden schade herstellen.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is een probleem dat vooral oudere woningen zonder adequate vochtkering teistert. De binnen- en buitenmuren zuigen het grondwater als het ware op waardoor het langzaam gaat stijgen. Het zout in het grondwater laat een herkenbare witte rand achter op de bezettingslaag of bakstenen en vreet het metselwerk aan. We maken de muren vocht- en zoutvrij én we brengen een nieuwe pleisterlaag aan indien gewenst.

Afkappen + zoutmembraan + injecteren

Opstijgend vocht bestrijden we door de muur te injecteren. We spuiten een chemisch middel in de muur dat een waterkering doet ontstaan. Wil je een honderd procent effectieve oplossing? Dan kappen we eerst de zoutuitbloeïng af en brengen vervolgens een zoutmembraam of vochtscherm aan onderaan op de muur. Je muren zijn gegarandeerd jarenlang vocht- en zoutvrij. Indien gewenst brengen we ook een nieuwe pleisterlaag aan.

Condensatiebestrijding

Is je woning slecht geventileerd? Dan heb je wellicht te maken met een sluimerend condensatieprobleem. Het vocht in de lucht slaat neer op het interieur en vormt condensatie. Dat vocht kruipt vervolgens in de muren en veroorzaakt heel wat schade, zoals afbrokkelend pleisterwerk, vlekken op de muren en scheefgetrokken ramen en deuren.

Lek in de waterleiding

Een lek in de waterleiding heeft vaak desastreuze gevolgen voor je binnenmuren. Bovendien merk je meestal pas dat er een probleem is wanneer het te laat is. Snel handelen is dan de boodschap.

Schimmel verwijderen

Waar vocht is, zijn schimmels. En die verpesten niet alleen je interieur, ze zijn ook schadelijk voor je gezondheid. In elk van de hierboven vermelde situaties kunnen schimmels optreden. Laat de problemen dus niet aanslepen.

Onze totaalservice

Elk vochtprobleem vereist zijn eigen aanpak. Bovendien pakken we niet alleen het vochtprobleem aan, we herstellen ook de geleden schade. Losgekomen pleisterwerk en/of behangpapier, kapotte bakstenen, rottend schrijnwerk: Homeprotec beschikt over een uitgebreid team van specialisten en levert een totaalservice.

Kampt je woning met vochtproblemen?

Vraag nu je gratis prijsofferte