Blog

Wat zijn de gevolgen van inslagregen? HomeProtec geeft antwoord

Inslagregen: de gevolgen

Gepubliceerd: 28-06-2018

Het heeft weer eens serieus geregend, en daar zijn ze weer: de vochtplekken in je living. Ze zijn het vervelende bewijs dat je last hebt van inslagregen, insijpelend regenwater of doorslaand vocht dat door je gevel komt. Doe er wat aan en doe dat beter vroeg dan laat, want de gevolgen zijn niet min. Inslagregen kan verschillende oorzaken hebben. We denken aan barsten in de gevel, een kapotte dakgoot, versleten voegen, versleten of slecht geplaatst raamwerk, een gebarsten vensterbank…. In deze blog focussen we ons op inslagregen via een beschadigde gevel. En we beantwoorden de volgende vraag: Wat zijn de gevolgen van inslagregen?

Gevolgen van inslagregen?

Wie te kampen heeft met doorslaand vocht en inslagregen, merkt dat ongetwijfeld aan zijn muren. Omdat je muren – zowel binnen- als buitenmuren – vochtig staan, trekken ze alle soorten viezigheid aan zoals bacteriën en schimmels. Merk je schimmel op in je badkamer, keuken en slaapkamer? Dan doe je er het best zo vlug mogelijk iets tegen, want schimmel is nefast voor de gezondheid. Vochtige muren kunnen er ook voor zorgen dat er zich algen op je buitenmuren vastzetten en je gevel groen maken. Nog een aantal gevolgen? Er hangt een muffe geur in je woning. Je metselwerk begint af te brokkelen. Binnenshuis zie je her en der het behang loskomen …. Niets om naar uit te kijken.

Structurele oorzaak

Heb je last van inslagregen? Dan hoor je een vochtanalyse te doen. Je kan daarvoor een vochtmeter kopen die tot zeven centimeter diep in de muur meet. Je kan ook vochtmetende strips bij de apotheker kopen die aanduiden hoeveel vocht er in je muur aanwezig is. Duidt een van de methodes op de aanwezigheid van te veel nattigheid in de muur? Doe dan een beroep op een deskundige. In deze blog krijg je enkele praktische tips bij schimmel op de muren.

Professionele oplossing nodig

Is de schimmel op je muur het gevolg van inslagregen, doorslaand vocht of zelfs lekken? Dan hoor je het probleem structureel aan te pakken. Er zijn verschillende manieren om inslagregen op te lossen, onder meer door het aanbrengen van een impregneermiddel of een hydrofuge. In dat geval doe je het best een beroep op een professional als Homeprotec, deskundig op het vlak van vochtbestrijding. Neem gerust contact met ons op, dat kan ook per e-mail.

 

© C’bon