Kelderdichting

Indien je huis over een kelder beschikt, wil je deze ruimte waarschijnlijk ook optimaal benutten. Daarbij is het waterdicht zijn van je kelder van groot belang: een vochtige kelder met eventuele schimmelplekken maakt uw kelder niet alleen onbruikbaar maar brengt ook een ongezonde leefomgeving met zich mee voor zowel de bewoners als de rest van het huis.

Wat zijn de oorzaken die ervoor zorgen dat je kelder niet waterdicht is?

  • Doordringend grondvocht
  • Slechte afvoer
  • Slechte naad in de vloer
  • Scheuren in muren of vloer
  • Regeninslag via ruitjes
  • Beschadiging aan de muren

Hoe wordt je kelder (terug) waterdicht gemaakt?

De manier waarop een kelder waterdicht gemaakt wordt, zal afhangen van zowel de hardnekkigheid als de oorzaak van het vochtprobleem en de invulling van de ruimte. Ook woningen gelegen in gebieden met een hoog grondwaterniveau zullen een intensievere aanpak vergen.

De traditionele kelderdichting wordt door vakmannen ook bekuiping genoemd. Hierbij worden de keldermuren waterdicht gecementeerd. De werkwijze begint met vochtige muren en ondergrond. Hierbovenop worden dan in verschillende fases fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels aangebracht.

In de klimnaden (tussen muren en de vloer), de zwakke plek van je kelder, wordt er meestal ook een versterkte hiel geïnstalleerd.

Bij sommige gevallen is de ondergrondse waterdruk echter te groot en valt het probleem zo niet op te lossen.

Kelderdrainage is een methode waarmee dat wel lukt. Via deze manier wordt een teveel aan water via een efficiënt systeem afgevoerd. Zowel de muren als vloer van de kelder worden langs binnen gedraineerd. Deze duurzame werkwijze zorgt er voor dat er geen kans meer is op stilstaand water. De ruimte kan misschien wel nog wat vochtig of klam aanvoelen. Het draineren kan vrij snel en goedkoop gebeuren.

Kan ik zelf mijn kelder waterdicht maken?

Het waterdicht maken van je kelder is een hele karwei! Je schakelt hiervoor best een vakman in omdat het een zeer technische klus is die de nodige vakkennis vereist. Wanneer je voor een specialist van Homeprotec kiest, mag je zeker zijn van een kwalitatief eindresultaat.

Wat is de kostprijs om een kelder terug waterdicht te maken?

Ook bij het dichten van je kelder zullen er verschillende factoren de kostprijs bepalen. Denk hierbij aan de grootte van de kelder, de moeilijkheidsgraad van de werken en de gekozen methode van kelderdichting.

Indien je een concrete prijsbepaling wenst, kan je steeds gratis een offerte aanvragen.

Slot

Een kelder zal altijd gevoelig zijn aan vocht, aangezien zijn beperkte contact met de verse buitenlucht. Daarom raden we je aan na de kelderdichting een goed ventilatiesysteem in deze ruimte te installeren. Deze kan wonderen verrichten qua het voorkomen van schimmels of bacterieën.

Indien je nog vragen hebt omtrent het waterdicht maken van je kelder kan je ons altijd contacteren! Een medewerker van Homeprotec helpt je graag verder.

opstijgend vocht
klderdichtingh
kelderdichting
kelderdichting
kelderdichting

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Vochtbestrijding

Heb je te kampen met vochtproblemen? Dit kan drie mogelijke oorzaken hebben: opstijgend vocht, condensatieproblemen of een lek in een waterleiding.

Meer info

Betonrot

Betonrot ontstaat wanneer water en zuurstof reageren met het wapeningsstaal binnenin (minderwaardig) beton.

Meer info

Ventilatie

Ventilatie is cruciaal om condensatieproblemen in je woning te vermijden. Homeprotec adviseert en installeert een performant verluchtingssysteem op maat.

Meer info

Renovatiepremies

Heb je plannen om je woning te renoveren? Daar komt natuurlijk heel wat bij kijken en de kosten kunnen snel oplopen. Gelukkig kan je in vele gevallen rekenen op de steun van Vlaanderen:

Meer info

Contacteer ons

    Wat houdt het werk in?

    Hoe kwam je bij ons terecht?


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Bekijk dit filmpje en ontdek wat onze klanten zeggen over HomeProtec