Ventilatie

Ventilatie is cruciaal om condensatieproblemen in je woning te vermijden.
Homeprotec adviseert en installeert een performant verluchtingssysteem op maat.

Is ventilatie van mijn woning verplicht?

Zoals hierboven reeds vermeld is een ventilatiesysteem sinds 2006 verplicht bij renovatie van woningen en nieuwbouw. Naast het feit dat het wettelijk verplicht wordt, is het installeren van ventilatie ook gewoon verstandig voor je gezondheid. Zo verhoogt bij een slecht geventileerde woning de kans op astma en reuma.

Door de toename van huisstofmijt zal er ook meer hoofdpijn, hoesten of slijmvorming bij de bewoners optreden. Je hebt als mens zo’n 20m³ verse lucht per uur nodig om comfortabel te leven. Als je woning dus niet voldoende lucht aanlevert blijf je continue dezelfde ongezonde lucht inademen.

Maar het gaat niet enkel om de gezondheid, een gebrekkige of geen ventilatie zal ook vochtproblemen of schimmel in de hand werken en dat zorgt dan weer voor muffe geurtjes en loskomend verf of behang, houtrot, … kortom: de staat van je woonst gaat er snel op achteruit!

Welk ventilatiesystemen heb ik in mijn woning nodig?

Je kan kiezen uit centrale of decentrale ventilatie. Bij centrale ventilatie worden verschillende ruimtes vanuit één centrale ventilatie-unit gereguleerd. Er zal dus een systeem van ventilatiekanalen moeten worden aangelegd. Dit heb je niet in het geval van decentrale ventilatie, hierbij kan je elke kamer apart relatief eenvoudig verluchten.

Lees hier meer informatie over de verschillende ventilatiesystemen.

Een slecht geventileerde woning kan leiden tot betonrot, wat zeer slechte gevolgen kan hebben voor de staat van je woonst. Hier vind je meer informatie omtrent betonrot herkennen.

Welke systemen bestaan er voor een goede badkamerventilatie?

Met een goed verluchte badkamer verlaag je de kans op schimmels en andere vochtproblemen. Een goed ventilatiestysteem helpt je hierbij! De badkamerventilator is een ideale optie om zowel goedkoop als efficiënt te verluchten. Er bestaan handmatige en automatisch gestuurde varianten.

Meer informatie over badkamerventilatie vind je hier.

Slot

Een goed ventilatiesysteem zal je woonst een hele upgrade geven. Het is een pak gezonder wonen en je vermijd er vochtproblemen mee. Het is niet voor niets verplicht in nieuwbouwwoningen. Je renovatie is dan ook de perfecte gelegenheid om je ventilatiesysteem te installeren.

Contacteer ons en we overlopen graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn qua ventillatie in je woning!

ventilatie
Ventilatie
Ventilatie

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Ventilatie badkamer

Met een goed verluchte badkamer verlaag je de kans op schimmels en andere vochtproblemen. Een goed ventilatiestysteem helpt je hierbij!

Meer info

Vantilatiesystemen

Een ventilatiesysteem is sinds 2006 reeds verplicht bij nieuwbouw en grondige renovaties. Een gebrek aan ventilatie brengt immers bij een goed geïsoleerde woning heel wat problemen.

Meer info

Contacteer ons

    Wat houdt het werk in?

    Hoe kwam je bij ons terecht?


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    Bekijk dit filmpje en ontdek wat onze klanten zeggen over HomeProtec