Is jouw huis niet waterdicht?

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht kan door verschillende zaken veroorzaakt worden en manifesteert zich op verschillende manieren. Voor al deze zaken hebben we een doelgerichte, duurzame oplossing die tevens de opgelopen schade herstelt.

Zo kunnen we een totaalservice garanderen en hoef je geen andere partij meer te contacteren om de schade als gevolg van een waterlek te herstellen. Bij Homeprotec anticiperen we op alle scenario’s, bieden een opperbeste service en lossen te voorkomen problemen snel op.

Muren injecteren

Opstijgend vocht kan bestreden worden door het injecteren van muren met een vochtwerend middel. Voordat de werken van start gaan, komen onze experts langs en onderzoeken ze het volgende: 

 • Is de scheur lineair? 
 • Is de scheur nat of droog?
 • Hoe dik is de muur?
 • Is de constructie gewapend? 

Door bovenstaande informatie wordt de werkwijze aangepast aan de situatie zodanig het beoogde resultaat bereikt kan worden. 

Als eerste zullen de experts gaten boren langs de scheuren die daarna geïnjecteerd zullen worden met een met water reagerende stof. Dit resulteert in een flexibele schuimmassa met gesloten cellen die binnen de kortste keren de juiste druksterkte bereikt om de scheuren, barsten en openingen af te dekken.

Gevel impregneren

Een gevel impregneren is een methode waarbij voornamelijk doorslaand vocht verholpen wordt. Doorslaand vocht is vocht afkomstig van (slag)regen die via de gevel naar binnen dringt en vochtproblemen als gevolg heeft. Bij het impregneren wordt er een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur aangebracht die diep tot in de poriën van de stenen trekt en een waterafstotende laag achterlaat. Dankzij deze laag kan doorslaand vocht niet langer naar binnen dringen en zal ook vuil minder snel zich aan oppervlakken hechten.

Daarnaast wordt deze techniek ook vaak gebruikt om vochtproblemen te voorkomen. Door het impregneren van je gevel kan je vochtproblemen grotendeels vermijden. Zo voorkom je niet alleen verdere vochtproblemen binnenshuis maar ook dure herstellingskosten die gepaard zouden gaan met eventueel opgelopen vorstschade via vocht in je muur.

Kelderdichting

De manier waarop een kelder waterdicht gemaakt wordt, zal afhangen van zowel de hardnekkigheid als de oorzaak van het vochtprobleem en de invulling van de ruimte. Ook woningen gelegen in gebieden met een hoog grondwaterniveau zullen een intensievere aanpak vergen.

De traditionele kelderdichting wordt door vakmannen ook bekuiping genoemd. Hierbij worden de keldermuren waterdicht gecementeerd. De werkwijze begint met vochtige muren en ondergrond. Hierbovenop worden dan in verschillende fases fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels aangebracht.

In de klimnaden (tussen muren en de vloer), de zwakke plek van je kelder, wordt er meestal ook een versterkte hiel geïnstalleerd.

Ventilatie

Een goed ventilatiesysteem is niet alleen een goede upgrade voor je woonst, het is bovendien een pak gezonder om te wonen en je vermijdt er vochtproblemen mee. Het is niet voor niets verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Welk ventilatiesysteem je nodig hebt hangt af van de plaats waar deze nodig is. Zo kan je kiezen voor de gehele woning of bijvoorbeeld enkel de badkamer.

Voor je woning kan je kiezen uit centrale of decentrale ventilatie. Bij centrale ventilatie worden verschillende ruimtes vanuit één centrale ventilatie-unit gereguleerd. Er zal dus een systeem van ventilatiekanalen moeten worden aangelegd. Dit heb je niet in het geval van decentrale ventilatie, hierbij kan je elke kamer apart eenvoudig verluchten.

Bij een badkamer bestaan er verschillende opties. De badkamerventilator is een ideale optie om zowel goedkoop als efficiënt te verluchten. Er bestaan handmatige en automatisch gestuurde varianten.

Meer informatie over badkamerventilatie vind je hier.

Ontdek één van onze realisaties

Ontvang je gratis offerte

  Wat houdt het werk in?

  Hoe kwam je bij ons terecht?

  Waarom kiezen voor Homeprotec?

  Homeprotec is de tak van Groep Durieux die gespecialiseerd is in vochtbestrijding. Kies je voor ons? Dan kies je voor de bewezen deskundigheid van Groep Durieux. We zijn flexibel, werken graag en snel met duurzame, innovatieve technieken. We garanderen kwaliteit én vakwerk, zelfs als het snel moet gaan.

  • Secuur vakmanschap
   aan eerlijke en transparante prijzen
  • 30 jaar ervaring
   bij werkzaamheden opstijgend vocht
  • Binnen de dag antwoord
   op offerteaanvraag
  • Bescherming
   bij constructiefouten
  • Gespecialiseerde
   totaalservice