Muren injecteren

Het injecteren van muren is de meest gebruikelijke methode om opstijgend vocht te bestrijden. Hierbij worden de muren geïnjecteerd met een vochtwerend middel om het opstijgend vocht zo tegen te houden.

Wat houdt muren injecteren precies in?

De meest voorkomende methode om opstijgend vocht te bestrijden is het injecteren van muren, en dat verloopt als volgt:

 1. Het boren van gaten

  In de aangetaste muur worden gaten gemaakt over de volledige lengte. Op zo’n 3 à 5 cm boven de vloerpas en met een tussenafstand van 10 à 15 cm. Het exacte aantal gaten die geboord worden, is afhankelijk van het gebruikte injectiemiddel, de samenstelling & oppervlakte van de muur en de hoeveelheid & diepte van de vochtindringing.

 2. Het inspuiten van vochtwerend middel

  Via speciale buisjes in de gaten spuit men het vochtwerend middel in de muur. Dat middel wordt geabsorbeerd door het metselwerk. Hier zet het zich uit en vormt het een waterkerende laag die voorkomt dat grondvocht (verder) de muur indringt.

 

Opgelet!

 

In sommige gevallen moet de muur na het injecteren opnieuw bekleed worden. Het is echter van groot belang dat de muur vóór het aanbrengen van die bekleding helemaal uitgedroogd is. De duur die de muur daarvoor nodig heeft is uiteraard afhankelijk van de dikte van de muur.

Deel die dikte door 2 en je weet het aantal maanden dat de muur moet uitdrogen → dikte muur (cm) / 2 = aantal maanden dat de muur moet uitdrogen na het injecteren.

Waarom zou je je muren laten injecteren?

Als je thuis last hebt van een muffe geur, afbrokkelen van verf of zoutkringen op de muren dan zijn deze zaken vaak te wijten aan opstijgend vocht. De meest effectieve oplossing hiervoor is het injecteren je van muren. Wat zeker een goed idee is, is het behandelen van je badkamermuren met injecties.

Doordat er in deze ruimte bijna altijd condens is, blijven de muren vochtig en is er zo een grote kans tot schimmelvorming. Door te injecteren maak je hier korte metten mee.

Kan ik mijn muren zelf injecteren?

In principe kan je zelf muren injecteren. De kostprijs van deze onderneming zal echter niet zoveel goedkoper zijn dan wanneer je het door een specialist laat doen. Wil je er zeker van zijn dat het goed gedaan wordt, laat het dan over aan een Homeprotec-vakman. Daarmee ben je verzekerd dat het eindresultaat in orde zal zijn en kan je op je beide oren slapen!
Indien je het toch zelf wenst te doen volg dan consequent de handleiding van de fabrikant want een verkeerde toepassing van vochtbestrijdingsproducten zal nutteloos zijn.

Wat bepaalt de kostprijs van het injecteren van muren?

De prijs voor het injecteren van muren zal afhankelijk zijn van factoren zoals onder meer het aantal te behandelen muren, de oppervlakte en dikte van die muren en de materialen die worden gebruikt. Check zeker de site van wonenvlaanderen.be of je in aanmerking komt voor een renovatiepremie, zo kan je de opgelopen kosten al wat drukken.

Slot

Bij Homeprotec zijn we gespecialiseerd in het waterdicht maken van gevels en muren. Na een eerste reiniging injecteren we alle muren zodat ze netjes beschermd zijn tegen vocht en andere nadelige elementen.

Ook de opgelopen schade nemen we onder handen. Ons gevarieerd team van specialisten staat voor je klaar om een uitgebreide service te bieden, op maat van je probleem.

muren injecteren
muren injecteren
muren injecteren

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Opstijgend Vocht

Opstijgend vocht ontstaat door grondwater dat zich naar boven trekt in muren. Er zijn verschillende oorzaken van opstijgend vocht maar bij Homeprotec hebben we voor elk probleem een specifieke oplossing!

Meer info

Lekdetectie

Waterlekken vormen een lastig probleem. Ze worden vaak pas laattijdig opgemerkt en dan is de schade meestal al aangericht.

Meer info

Schimmel Verwijderen

Waar vocht is, zijn schimmels. Ze verpesten niet alleen je interieur, daarbovenop zijn ze schadelijk voor je gezondheid. Laat schimmels dus zeker niet aanslepen.

Meer info

Gevel Impregneren

In geval van vochtproblemen zo jou het impregneren van je gevel kunnen overwegen als (mede)oplossing. Bij het gevel impregneren wordt er een transparante beschermlaag op de buitenmuur aangebracht, dit voorkomt het naar binnen dringen van vocht langs buiten.

Meer info

Contacteer ons

  Wat houdt het werk in?

  Hoe kwam je bij ons terecht?


  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Bekijk dit filmpje en ontdek wat onze klanten zeggen over HomeProtec