Badkamer Ventilatie

Met een goed verluchte badkamer verlaag je de kans op schimmels en andere vochtproblemen. Een goed ventilatiesysteem helpt je hierbij!

Welke systemen bestaan er voor een goede badkamerventilatie?

De badkamerventilator is een ideale optie om zowel goedkoop als efficiënt te verluchten. Er bestaan handmatige en automatisch gestuurde varianten:

 1. De opbouwventilator

  Deze is goedkoop en gemakkelijk qua installatie. Het enige wat je nodig hebt is elektriciteit en een opening naar buiten (via plafond of muur). Een opbouwventilator kan helemaal geautomatiseerd worden door middel van een vocht- of bewegingssensor.

 2. De buisventilator

  Zoals de naam doet vermoeden wordt bij dit type ventilator het ventilatiesysteem rechtstreeks in de afvoerbuis geplaatst. Ideaal voor kleinere badkamers.

 3. De kanaalventilator

  Deze ventilator wordt tussen twee afvoerbuizen geïnstalleerd. Wordt voornamelijk gebruikt voor langere kanaalafstanden. Ze maken slechts beperkt gezoem en zijn ook onzichtbaar aangezien ze op een andere plaats worden gemonteerd.

Slot

Een goed ventilatiesysteem zal je woonst een hele upgrade geven. Het is een pak gezonder wonen en je vermijd er vochtproblemen mee. Het is niet voor niets verplicht in nieuwbouwwoningen. Je renovatie is dan ook de perfecte gelegenheid om je ventilatiesysteem te installeren.

Contacteer ons en we overlopen graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn qua ventilatie in je woning!

badkamer ventilatie
Ventilatie
Wat doe je tegen condens?

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Ventilatie

Ventilatie is cruciaal om condensatieproblemen in je woning te vermijden. Homeprotec adviseert en installeert een performant verluchtingssysteem op maat.

Meer info

Ventilatiesystemen

Een ventilatiesysteem is sinds 2006 reeds verplicht bij nieuwbouw en grondige renovaties. Een gebrek aan ventilatie brengt immers bij een goed geïsoleerde woning heel wat problemen.

Meer info

Contacteer ons

  Wat houdt het werk in?

  Hoe kwam je bij ons terecht?


  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

  Bekijk dit filmpje en ontdek wat onze klanten zeggen over HomeProtec