Blog

voorbereiding injecteren muur tegen vocht

Vergt de voorbereiding van het injecteren van muren veel werk?

Gepubliceerd: 15-05-2019

Is je woning al wat ouder en beschikt die niet over een waterkeringsmuur? Zuigen je muren het grondwater op? Zie je vochtplekken dicht bij de grond, doorgaans op een meter hoogte? Dan heb je wellicht te kampen met opstijgend vocht. Je hoort dit vochtprobleem aan te pakken en het liefst zo snel mogelijk. Vocht in de muren is immers niet alleen nefast voor je binnenklimaat, het maakt op de duur ook je stenen stuk. De meest efficiënte manier om opstijgend vocht te vermijden is je muren te injecteren. Op die manier zorg je voor een kunstmatige waterkeringslaag waar het grondwater niet meer door kan. Handige Harry’s kunnen dit klusje makkelijk zelf doen. Vraag je je af of injecteren tegen vocht veel voorbereiding vergt? Helemaal niet. Als je het goed aanpakt tenminste.

Vraagt injecteren tegen vocht veel voorbereiding?

Een voorbereid man is er twee waard, en dat geldt ook wanneer je van plan bent je muren te injecteren tegen vocht. Om te beginnen is het van het grootste belang dat je er zeker van bent dat het injecteren van je muren dé juiste oplossing is. Laat je vochtprobleem dus eerst grondig analyseren. Vraag een deskundige vochtbestrijding als Homeprotec om een kijkje te komen nemen, om er zeker van te zijn dat je vochtprobleem inderdaad te maken heeft met opstijgend vocht. Het Homeprotec-team analyseert je vochtprobleem aan de hand van frequentiemetingen, of neemt enkele boorstalen en combineert dat met een zoutanalyse.

Hoe bereid je het injecteren van je muur voor?

Wordt ontegensprekelijk aangetoond dat je inderdaad last hebt van opstijgend grondwater en beslis je over te gaan tot injecteren? Dan kan je beginnen aan de voorbereiding. Hoe ga je daarbij te werk? Verwijder eerst al het aangetaste pleister van de muur, en kap het ruim af tot zeker 50 cm boven de zone die is aangetast. Verwijder uiteraard ook alle plinten en lambriseringen. Bij het injecteren boor je gaten in de muur en spuit je er gel in. Omdat de kans op vlekken bestaat, breng je het best een beschermende folie op de vloer aan. En dat is het zo ongeveer wat de voorbereiding betreft.

Gebruiksvriendelijke methode

Het injecteren van muren is niet alleen een heel gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke oplossing, het vraagt ook niet zoveel voorbereiding. Die voorbereiding doe je trouwens gemakkelijk zelf. En ook het eigenlijke injecteren kan je zelf doen, in deze blog verneem je alles over de juiste werkwijze om te injecteren. We vragen je wel even stil te staan bij het feit dat, als je je muren zelf injecteert, je de 30-jarige garantie op werkzaamheden misloopt die een deskundige vochtbestrijding als Homeprotec je biedt. Als Homeprotec je muren injecteert, kan je er zeker van zijn dat de klus perfect geklaard is en dat je muren daadwerkelijk vochtvrij zijn, jaren en jaren aan een stuk. Kunnen we je helpen bij het injecteren van je muren? Neem dan zeker contact met ons op.

 

© C’bon