Blog

Scheefgetrokken-ramen-en-deuren-Denk-eens-aan-vocht 

Scheefgetrokken ramen en deuren? Denk eens aan vocht

Gepubliceerd: 03-09-2018

Heb je last van scheefgetrokken ramen? Of klemmende deuren? Heb je er al eens over nagedacht of die problemen niet het gevolg kunnen zijn van een teveel aan vocht? Als je klemmende deuren en scheefgetrokken ramen inderdaad te wijten zijn aan opstijgend vocht, dan heb je één groot voordeel. Opstijgend vocht valt relatief gemakkelijk op te lossen.

Oorzaken scheefgetrokken ramen en klemmende deuren

Scheefgetrokken ramen en klemmende deuren kunnen het gevolg zijn van verschillende zaken. We denken voor de vuist weg aan productiefouten, een verkeerde installatie, maar ook aan opstijgend grondvocht. Grondwater kan zo hoog stijgen dat het de houten ramen en deuren bereikt. Blijft het contact van de ramen en deuren met het opstijgend vocht aanhouden, dan begint het chassis van de ramen en deuren te trekken en te rotten. Dat is uiteraard enkel het geval bij houten exemplaren, bij ramen en deuren van pvc heb je zoiets nooit voor. Pvc trekt niet inderdaad niet scheef en zwelt ook niet door contact met water. Dat wil echter niet zeggen dat contact met water zomaar kan. Contact tussen ramen, deuren en water is in elk geval nooit goed. Waterproblemen en zeker opstijgend vocht moet je vermijden én bestrijden indien je ermee te maken krijgt. Want water is de vijand van elk gebouw en van alles wat zich in dat gebouw bevindt. Zoals stof de vijand is van het huishouden.

Minder en minder houten ramen

Scheefgetrokken ramen en klemmende deuren kunnen overal voorkomen, je ziet ze in nieuwbouw, maar vooral in oudere huizen. Houten ramen zijn immers langzaam aan het verdwijnen. De consument kiest meer en meer voor pvc-ramen omdat die zoveel gemakkelijker zijn in het onderhoud. Toch geven nog veel mensen de voorkeur aan houten ramen omwille van de gezelligheid en warme sfeer. Eén voordeel: klemmende ramen in houten kozijnen kan je vaak gemakkelijker herstellen dan scheeftrekkende ramen in kozijnen van kunststof, aluminium of staal. Veelal volstaat het om de scharnieren te herstellen en het klemmende gedeelte met schaaf of schuurpapier opnieuw passend maken.

Last van opstijgend vocht?

Wordt het probleem van je scheefgetrokken ramen en klemmende deuren veroorzaakt door opstijgend vocht? Dan zorg je er het best voor dat alles in de eerste plaats droger wordt. In het geval van opstijgend vocht heb je een ervaren professionele vochtbestrijder als Homeprotec nodig om je vochtprobleem op een duurzame manier te verhelpen. Homeprotec komt graag even bij je langs om te kijken of je inderdaad een vochtprobleem hebt. Indien dat zo is, gaan we graag samen met jou na hoe we dat het best kunnen verhelpen. Neem gerust contact met ons op.

 

© C’bon