Blog

verborgen gebreken in een huis

Nieuwe woning kopen? Ga op zoek naar verborgen gebreken

Gepubliceerd: 30-04-2019

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Ga dan niet over één nacht ijs, want dan zak je het ijskoude water in. Beslis zeker niet te vlug. Een huis kopen is één van de moeilijkste en financieel meest ingrijpende beslissingen in je leven. Een huis is inderdaad niet goedkoop, en wat meer is, een huis vervang je niet zomaar zoals je een fiets vervangt. “Bezint dus eer ge begint”, en als je dan toch begint, zorg er dan voor dat je geen verdriet hebt achteraf, in de vorm van veel extra kosten. Neem altijd de nodige tijd om het huis grondig te bekijken voordat je het koopt. Ga op zoek naar de verborgen gebreken in een huis. Beschik je niet over de nodige technische kennis? Laat je dan bijstaan door een expert, en zeker door een deskundige vochtbestrijding. Want vocht is dé grootste vijand van elke woning.

Ga op zoek naar verborgen gebreken in een huis

Besteed zeker aandacht aan verborgen gebreken in een huis, nog voordat je de woning koopt. Uiteraard gaat iedere koper na wat de staat van de woning is. Hoe zit het met de elektriciteit? Zijn de ramen wel water- en winddicht? Is het sanitair wel in orde? Het dak is toch waterdicht? Hoe staan de muren erbij? Is de kelder wel vrij van vocht? Veel van die zaken zie je met het blote oog, maar andere dan weer niet, zeker als er bedrog in het spel is. Het zou niet de eerste keer zijn dat verkopers vlug een laagje verf over een beschimmelde muur leggen, er een nieuw streepje behang aan hangen, er snel even een siertegeltje tegenaan slaan, of een kast plaatsen voor een doorweekte muur.

Doe een beroep op een specialist

Om verborgen gebreken in een huis te scannen, roept men vaak de hulp in van een specialist ter zake. Dat kan een architect zijn, iemand die iets afweet van renovaties, zelfs een nonkel, vriend, kennis. Helaas gaat men vaak voorbij aan het feit dat vocht dé grootste vijand is van een woning. Het is dan ook geen slechte zaak om bij het bekijken van een woning meteen een vochtspecialist mee te nemen, die eventueel opgezet spel doorziet. Als een huis te kampen heeft met vochtproblemen, dan probeert men die immers dikwijls weg te moffelen. Dat is een gekend feit.

Verkopers willen vooral verkopen

Het is de taak van een vastgoedmakelaar of huiseigenaar om potentiële kopers over de streep te trekken. Dat doen ze vaak door hen met de hand op het hart te verzekeren dat de woning uitmuntend is afgewerkt met de allerbeste materialen. Soms vergeten ze in hun ijver om te verkopen om ook de eventueel aanwezige gebreken te belichten. Besteden ze er wel aandacht aan, dan geven ze er dikwijls een verkeerde uitleg aan. Dat kan je vermijden door een deskundige op het vlak van vochtbestrijding mee te nemen. Als zo’n deskundige een kelder met een vochtprobleem binnenkomt, merkt hij de problemen meteen op. Zit er zout in de muur als gevolg van opstijgend grondvocht, dan ziet hij dat. Zijn de steunen verroest, dan weet hij ook dit probleem goed te interpreteren. Het is de moeite waard je te laten vergezellen door een specialist vochtbestrijding.

Laat Homeprotec verborgen gebreken in een huis vaststellen

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Doe dan een beroep op een deskundige vochtbestrijding zoals Homeprotec om dat huis te controleren op vochtproblemen. Je haalt je er zoveel minder kosten en miserie mee op je nek. Zijn er vochtproblemen, dan heb je meteen een idee hoeveel het vochtvrij maken van je woning je extra zal gaan kosten. En dan kan je over de aankoopprijs gaan onderhandelen. Doe je een plaatsbezoek van een woning? Neem dan contact met ons op en dan gaat één van onze deskundigen met je mee. Je spaart er heel veel geld mee uit.

 

© C’bon