5 redenen waarom klanten voor HomeProtec kiezen

Secuur vakmanschap
aan eerlijke en transparante prijzen

30 jaar waarborg
bij werkzaamheden
opstijgend vocht

Binnen de dag
antwoord op je
offerteaanvraag

Bescherming
bij constructiefouten

Gespecialiseerde
totaalservice

Onze service

Heb je last van muurzouten in de kelder, op je binnenmuren of op de gevel?

 

Je bent zeker niet de enige. Na verloop van tijd worden de muren van je woning gevoeliger voor vocht, met alle gevolgen van dien. Zeker bij oudere huizen zie je vaak in de kelder of op andere plaatsen muurzouten opduiken. Maar hoe kan je die herkennen? En wat is de oorzaak ervan? Je ontdekt het hieronder.

Vraag hier je gratis bezoek aan

De oorzaak van zouten in de muur

Muurzouten of salpeter zijn een witte aanslag op de muren die meestal veroorzaakt wordt door opstijgend vocht van grondwater. Ze worden ook wel hygroscopische zouten genoemd en bestaan grotendeels uit chloriden en nitraten die in het grondwater zitten. Ook in regenwater zitten muurzouten, die na langdurig contact met je gevel een witte waas achterlaten op de muur.

Heb je muurzouten op je gevel en muren? Dan ben je jammer genoeg in een vicieuze cirkel beland. Want de zouten in de muur blijven constant vocht aantrekken, zowel intern als extern. Het gevolg? Je muren blijven permanent vochtig en zullen nooit helemaal goed opdrogen. Er verschijnen dan ook witte schimmels op de muur die slecht zijn voor je gezondheid en voor de bouwconstructie van je woning.

Salpeter schimmel op je muur herkennen

Je kan gemakkelijk detecteren of je muren getroffen zijn door muurzouten. Verschijnen er plots witte kringen of zelfs witte haartjes op je muren? Ligt er een witte waas over je muren? Dan heb je waarschijnlijk te kampen met muurzouten en salpeter schimmel. Zeker bij oudere woningen zonder spouwmuren is de kans groot.

Schimmel en muurzouten zijn in de eerste plaats schadelijk voor je gezondheid. Het is dan ook belangrijk om ze zo snel mogelijk aan te pakken. Maar daarnaast hebben muurzouten ook een impact op de kwaliteit van de bouwconstructie van je woning. Daarom doe je er goed aan om salpeter schimmel zo snel mogelijk te laten verwijderen. Zo voorkomen je heel wat problemen.

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die muurzouten snel en efficiënt kan bestrijden? Dankzij onze jarenlange ervaring maken we snel komaf met salpeter schimmel en alle hygroscopische zouten. Bovendien werken we in heel Vlaanderen

OFFERTE AANVRAGEN
Krijg antwoord binnen 24u!
Ervaren vakmanschap
30 jaar garantie

Heb je te kampen met muurzouten? Maak dan zo snel mogelijk werk van een oplossing en vraag een vrijblijvende offerte. Onze experts komen hiervoor gratis bij je langs.

Gratis analyse aanvragen

Wil je komaf maken met muurzouten? Vraag vandaag nog advies van een expert. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.