Schimmel in huis? Homeprotec pakt het probleem bij de bron aan

Niets zo vervelend, vies én ongezond als schimmel in huis. Zijn de muren verkleurd? Hangt er steeds maar weer een muffe geur in huis? Zijn je luchtwegen geprikkeld zonder aantoonbare reden? Dan mag je zeker van zijn dat er schimmel in huis zit. Dat is het gevolg van een te vochtig binnenklimaat. Homeprotec is gespecialiseerd in vochtbestrijding. Wij herstellen dus niet alleen de aangerichte schade aan de muren, maar nemen ook de bron van de ellende weg.

Schimmel in huis? Contacteer ons

Waarom heb ik schimmel in huis?

Schimmel en vochtproblemen gaan hand in hand. Wil je het probleem ten gronde aanpakken, dan moet je dus niet enkel de schimmel verwijderen, maar ook het vochtprobleem oplossen. En dat is precies waar Homeprotec in uitblinkt. Wij vinden altijd de oorzaak van schimmel in huis. Er zijn grofweg drie mogelijkheden:

1) Opstijgend vocht

Het grondwater wordt door de buitenmuren aangezogen en baant zich zo een weg naar binnen. De problemen stellen zich meestal op plinthoogte. De muur verkleurt, is nat en het pleisterwerk komt los. De oplossing: we kappen alle aangetaste delen vrij en herstellen de schade. De muur spuiten we vervolgens in met een waterafstotende gel, zodat het probleem zich in de toekomst niet meer herhaalt.

2) Condensatievocht

Condensatie treedt op in slecht verluchte en vochtige kamers. Het vocht in de lucht slaat neer op het interieur en condenseert. Het vocht veroorzaakt op termijn heel wat schade, en ook schimmelvorming is mogelijk. De oplossing: we installeren een degelijke verluchting en herstellen de aangerichte schade.

3) Lek in waterleiding

Eén klein lek in een van de waterleidingen die door de muur lopen is genoeg om een ware ravage aan te richten. Wij sporen het lek op, herstellen de waterleiding en maken je muren weer helemaal schimmel- en vochtvrij.

Homeprotec: de professionele partij om schimmel in huis te verwijderen

Heb je schimmel in huis? Vraag vandaag nog je offerte