Blog

Vochtproblemen in de kelder? Doe een beroep op HomeProtec

Vochtproblemen in de kelder? Dit is de oplossing

Gepubliceerd: 29-04-2018

Een kelder is het fundament van je woning. Als die lang vochtig staat, dan krijg je problemen in het hele huis. Je pakt de vochtproblemen in de kelder dus het best zo vlug mogelijk aan, wat de gevolgen zijn niet min.

Wat zijn de gevolgen van vocht in de kelder?

Heb je vochtproblemen in de kelder? Dan brokkelen de keldermuren af en krijg je te kampen met vocht, water en schimmels. En dat is iets wat je niet kan gebruiken, ook niet als je je kelder alleen als opslagruimte gebruikt. Aangezien je kelder het fundament van je woning is, leiden die afbrokkelende muren tot een verzwakking van de fundering. Zeker als je hele woning helemaal onderkelderd is, wordt je woning minder stabiel. Doe dus iets aan je vochtproblemen in de kelder. Of beter gezegd, laat er iets aan doen, want het oplossen van vochtproblemen in een kelder is werk voor specialisten als Homeprotec.

Hoe lossen we vochtproblemen in de kelder op?

Een kelder kan je niet injecteren. Injecteren is een techniek die enkel en alleen wordt toegepast bij muren die boven het maaiveld staan. En zoals je weet ligt een kelder per definitie onder het maaiveld. Welke techniek gebruiken we dan wel in een kelder? We kappen de keldermuur eerst volledig af. Daarna bekuipen we de kelder en cementeren we die tot die waterdicht is. We brengen in verschillende fases fixeerlagen, cement en waterdichtingsmortels aan, tot de ruimte helemaal droog is. Het aansluitingspunt tussen de muur en de vloer krijgt extra aandacht om te verhinderen dat het water alsnog de kelder binnendringt. Als ook de vloer niet waterdicht is, gieten we een waterdichte betonplaat en maken we alles dicht via cementering. We spuiten PU in de muur onder hoge druk. Zodra het product in contact komt met water, begint het uit te zetten en op die manier creëren we een waterdichte voeg. Is de kelder bewoond, dan injecteren we altijd twee componenten, want dan moet het werk echt perfect zijn. De kelder is in dat geval immers heel wat meer dan enkel een plaats om wijn te bewaren.

Elke kelder is uniek en heeft een eigen unieke aanpak nodig

De specialisten van Homeprotect gaan voor een totaalservice. We pakken je vochtprobleem aan, en herstellen ook het pleisterwerk dat is losgekomen, vervangen bakstenen die kapot zijn, het betonrot ….

 

© C’bon