Blog

Water in de kelder? Laat die afdichten

Gepubliceerd: 31-10-2018

Last van water in de kelder? Sta je regelmatig met natte voeten in het laagste gedeelte van je huis? Wacht zeker niet te lang om dat probleem op te lossen en laat je kelder afdichten. We zetten hieronder de meest gangbare technieken op een rijtje om het probleem van water in de kelder opgelost te krijgen.

Je kelder afdichten door een gecementeerde kelderbekuiping

Heb je last van water in de kelder? Geef ons dan een belletje. We komen dan zo vlug mogelijk bij je langs om alle barsten en scheuren op te speuren. Is een kelderbekuiping nodig? Dan cementeren we de keldermuren eerst volledig waterdicht. Dat doen we door in verschillende fases fixeerlagen, cement en hydraulische waterdichtingsmortels aan te brengen. We stoppen pas als de kelderruimte helemaal droog is. We besteden ook extra aandacht aan de kimnaad, dat is het punt waar de muur en de vloer op elkaar aansluiten. Op die specifieke plaats brengen we dan een versterkte hiel aan, opdat het water de kelder niet meer kan binnendringen. Als we merken dat vloer niet waterdicht is, gieten we eerst een waterdichte vloerplaat.

Water in de kelder los je ook op met kelderdrainage

Het kan gebeuren dat het probleem van water in de kelder niet opgelost geraakt met de traditionele manier van kelderdichting zoals we het hierboven hebben beschreven. Soms ligt dat aan een veel te hoge waterdruk. In dat geval passen we een kelderdrainage toe, we voeren het teveel aan grondwater af via kleine kanaaltjes of drainagebuizen tot een centraal punt. Die drainagebuizen plaatsen we in de muren en in de vloer. Deze effectieve oplossing maakt komaf met stilstaand water in de kelder en op de keldervloer.

Andere optie: muren injecteren

Ook het impregneren of hydrofoberen van de keldermuren is een mogelijke oplossing om te vermijden dat er nog water door de muur kan. In dat geval injecteren we een vochtwerende gel in de muren tot alle poriën gevuld zijn. De gel dringt diep door in de afwerkingslaag en wordt in enkele uren hard. Voor het water is er geen doorgang meer aan, zodat het blijft waar het hoort te blijven.

Onze totaalservice

Als professionele vochtbestrijder pakt Homeprotec je vochtprobleem niet alleen aan, ons uitgebreid team specialisten herstelt ook alle geleden schade. Homeprotec levert met andere woorden een totaalservice. Meer info nodig?

© C’bon