Blog

kelder als extra leefruimte

Onderschat nooit de mogelijkheden van een kelder

Gepubliceerd: 30-05-2019

Vraag je je af welk nut een kelder heeft? Lees dan zeker verder, want we benadrukken graag hoe belangrijk een kelder kan zijn. Wat dacht je van je kelder als extra leefruimte? Dat bereik je al met een kleine investering. Denk aan een wijnkelder of een extra speelruimte voor de kinderen bij regenweer. Onderschat de mogelijkheden van een kelder niet! In de Sportstraat in Gent hebben we een kelder van 90 m2 omgetoverd tot een prachtige extra leefruimte. Op onze website vind je daarvan een getuigenis.

Je kelder als extra leefruimte?

Heb je een kelder waar je eigenlijk niets mee doet? Zit die volgestouwd met allerlei onpraktische zaken, om het woord ‘rommel’ niet te gebruiken? Jammer, want een kelder kan met een paar beperkte ingrepen een fijne extra leefruimte worden, of een speelruimte voor de kinderen. Er is zoveel mogelijk. Wat dacht je van een leeshoek, plaats voor een pingpongtafel of een plek om reserveonderdelen te stockeren, een hobbyruimte? Je kan het zelfs nog veel ruimer zien. Waarom geen cinemazaal, sauna, wellness- of fitnessruimte installeren, of een wijnkelder? De mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Het komt erop neer om toch maar iets met die ongebruikte ruimte te doen, al was het maar omdat het zo’n zonde is een van je ruimtes ongebruikt te laten, nu de huizen zo duur zijn.

Met minimale investering plots een extra ruimte

Wil je van je kelder een leuke extra ruimte in je huis maken? Al was het maar om de wasmachine en droogkast te plaatsen, of de voedingswaren veilig en droog op te bergen? Dan moet je ervoor zorgen dat je kelder aan één basisvoorwaarde voldoet. Je kelder hoort een vochtvrije plek te zijn met een perfecte luchtvochtigheid. Want alleen op die manier beschimmelt en roest er niets. Een goed ventilatiesysteem kan die perfecte luchtvochtigheid al garanderen. Heb je echter last van opstijgend grondwater in je kelder, dan hoor je uiteraard eerst dat probleem aan te pakken. Want dan is ventileren niet voldoende.

Kunnen we je helpen?

Homeprotec komt graag bij je langs om je kelder aan een grondig onderzoek te onderwerpen en te bekijken wat mogelijk is in de ruimte. Neem zeker contact met ons op als je van je kelder als extra leefruimte ziet.

 

© C’bon