Ventilatiesysteem D: hoe werkt het ?

Ventilatie is cruciaal om condensatieproblemen in je woning te vermijden.
Homeprotec adviseert en installeert een performant verluchtingssysteem op maat.
 

Ventilatie en verluchting 

Ventilatie is cruciaal om condensatieproblemen in je woning te vermijden. Homeprotec adviseert en installeert een performant verluchtingssysteem op maat.  

Natuurlijke of mechanische ventilatie? 

Vooral vochtige ruimtes, zoals een badkamer of wasplaats, zijn gevoelig voor condensatie. Hier zijn verluchting en ventilatie een absolute must. We maken een onderscheid tussen natuurlijke en mechanische ventilatie. In het eerste geval gebeuren de luchtaanvoer en -afvoer op een natuurlijke wijze, via ventilatieroosters in de ramen.   

Omdat je bij een natuurlijk ventilatiesysteem sterk afhankelijk bent van klimatologische omstandigheden, geven wij de voorkeur aan een mechanisch systeem. Zowel de aan- als afvoer van de lucht gebeurt door middel van regelbare zuigers en blazers. De toegevoerde lucht wordt permanent gefilterd.  

Balansventilatie met warmte-uitwisseling: ventilatie D+ 

Het grootste voordeel van een mechanisch ventilatiesysteem is de mogelijkheid tot warmte-uitwisseling. Het zogenaamde ventilatiesysteem D+ verwarmt de verse buitenlucht door middel van de warme binnenlucht, alvorens ze de kamer wordt ingeblazen. En dat is uiteraard erg voordelig voor je energiefactuur.  

De eenvoudige oplossing: ventilatoren 

Naast totaaloplossingen installeren wij ook eenvoudige ventilatoren om de lucht in je woning zuiver te houden. We beschikken over verschillende types, die automatisch in werking treden wanneer de lucht een bepaalde vochtigheidsdrempel overschrijdt.  

Interesse in onze ventilatieoplossingen? Vraag vandaag nog je offerte aan.