Blog

Je gevel en buitenmuren waterdicht maken met hydrofuge

Gepubliceerd: 14-05-2018

Binnenshuis heb je al diverse keren vochtproblemen opgemerkt, wellicht als gevolg van inslaand water. Nu ben je op zoek naar een aannemer om je gevel waterdicht te maken. We geven je meteen een gouden tip mee: maak je gevel waterdicht met hydrofuge. Als je je gevel behandelt met hydrofuge, een transparante en waterwerende laag, dan loopt het regenwater gewoon van je buitenmuren af. Tezelfdertijd spoelt het al het vuil weg. Het resultaat? Er komt geen druppel water meer binnen via je buitenmuren en je gevel droogt ook heel wat sneller na een regenbui. Met een hydrofuge verleng je de levensduur van je gevel met ettelijke jaren. Als kers op de taart krijg je er nog eens tien jaar garantie bovenop.

Hoe ontstaan vochtproblemen op buitenmuren, en dus ook op binnenmuren?

Vochtproblemen binnenshuis zijn voor negentig procent te wijten aan een poreuze gevelsteen of poreus voegwerk. Daardoor slaagt regenwater er moeiteloos in om binnen te dringen in je buitenmuur. Zowel je pleisterwerk als je schilderwerk binnen hebben veel te lijden onder insijpelend regenwater. Dat zie je onder meer aan de vochtplekken die her en der ontstaan. Als je niets aan de situatie verandert, dan duiken die vochtplekken steeds opnieuw op. Maak je gevel waterdicht met hydrofuge. Deze transparante, onzichtbare en doorzichtige waterwerende laag is het perfecte middel om je buitenmuren waterdicht te maken. Gedaan met telkens opnieuw te moeten schilderen, te herbehangen of te schuiven met kasten om die irriterende vochtplekken te verbergen.

Gevel waterdicht met hydrofuge

Een hydrofuge legt een laag over je metsel- en voegwerk. Die laag beschermt je gevel tegen water, vocht, alle soorten weersomstandigheden en viezigheid. Voordat je hydrofuge laat plaatsen, moeten je gevel en voegwerk wel eerst zuiver zijn, zonder ook maar enige beschadiging. Kapotte voegen moeten er dus eerst uit en dan hervoegd worden. Alleen zo werkt de hydrofuge optimaal. Wordt je gevel behandelt met hydrofuge? Dan starten we dus altijd met het reinigen van de gevel en de buitenmuren. Telkens opnieuw passen we de reinigingstechnieken aan het soort steen van je gevel aan. Soms reinigen we met water, andere keren met zand. Is je gevelsteen poreus, dan gebruiken we water, want anders lopen we het risico je steen te beschadigen. Vervolgens werken we aan het waterdicht, waterafstotend en vochtwerend maken van je muren en gevel met hydrofuge.

Meer info nodig?

Heb je vragen over het waterdicht maken van je gevel en over de hydrofuge? Stel je je vragen bij het prijskaartje? Neem zeker even contact op met Homeprotec. We geven je graag alle nodige informatie.

© C’bon