Scheuren in beton? Een betoninjectie biedt de oplossing

Heb je af te rekenen met scheuren in het beton? Die kunnen verschillende oorzaken hebben. Belangrijk is wel dat je weet dat ze de stabiliteit van je woning in het gedrang kunnen brengen. Laat scheuren dus niet ongemoeid, maar doe er wat aan. Homeprotec is een gespecialiseerde firma die via een betoninjectie alle scheuren en/of holtes opvult.  

Scheuren in je beton? Contacteer ons 

Hoe ontstaan scheuren in beton? 

Scheuren in beton ontstaan door spanningen in de constructie of ze zijn het gevolg van constructiefouten. Holtes in het beton komen voor na verzakkingen, onvolkomenheden of uitspoelingen. Andere oorzaken zijn: 

  • scheurvorming door krimp (beton krimpt tijdens het uitharden) 
  • scheurvorming door bewegingen in de ondergrond, zettingen, grondwaterfluctuaties 
  • scheurvorming door temperatuurschommelingen 

Waarom kiezen voor een betoninjectie? 

Gelukkig is er wel wat te doen aan scheuren en holtes in beton. Homeprotec is gespecialiseerd in duurzame oplossingen. Een betoninjectie is een snelle en relatief eenvoudige manier om scheuren opnieuw op te vullen. De injectieharsen zijn gemaakt op basis van cement, epoxy, acrylaat of polyurethaan. Hiermee spuiten we het beton in voor een duurzaam resultaat. 

Homeprotec: de betonherstelspecialist 

Naast betoninjecties voor scheuren en holtes is Homeprotec ook gespecialiseerd in betonrot. Het wapeningsstaal roest en het beton verliest zijn stevigheid. Afhankelijk van de oorzaken vereist betonrot een specifieke aanpak. De eerste stap is het aangetaste beton reinigen tot op het metaal. Daarna brengen we een betonherstelmortel aan en we sluiten het geheel af met een hydrofobatielaag ter bescherming van het oppervlak. 

Homeprotec en de Durieux Groep: profiteer van onze totaalservice 

Homeprotec is een onderdeel van de Groep Durieux, een gespecialiseerde firma in dakwerken en vochtbestrijding. Ons uitgebreid team bestaat uit dakwerkers, schrijnwerkers, maar ook metselaars, elektriciens, isolatiespecialisten, schilders, … Op die manier garanderen we je een totaalservice om ‘u’ tegen te zeggen.  

Ben je op zoek naar een specialist in het herstellen van beton? Vraag vandaag nog je offerte aan.