Je kelder waterdicht maken? De specialiteit van Homeprotec

Een kelder die bij de minste regenval onder water loopt, is eigenlijk onbruikbaar als stockageruimte. Gelukkig kunnen de specialisten van Homeprotec daar wat aan doen. Wij maken je kelder waterdicht door een speciale cementbekuiping tegen de wanden en vloer te gieten. Zo heeft grondwater geen kans meer.  

Wil je je kelder waterdicht laten maken? Contacteer ons 

Twee manieren om je kelder waterdicht te maken 

Om een kelder 100 procent waterdicht te maken hebben we twee mogelijkheden: we gieten een bekuiping of we werken met drainagebuizen. Hieronder leggen we beide systemen wat meer in detail uit.  

Kelder waterdicht maken via bekuiping 

Veruit de meest gebruikte manier om een kelder waterdicht te maken, is door de ruimte te gaan bekuipen. In verschillende fasen brengen we cement- en fixeerlagen aan, afgewisseld met hydraulische waterdichtingsmortels, totdat de ruimte helemaal droog is. Extra aandacht besteden we aan de klimnaad (het aansluitingspunt tussen muur en vloer): door een versterkte hiel aan te brengen verhinderen we dat het water alsnog de kelder binnendringt. Is ook de vloer niet waterdicht? Dan gieten we eerst een waterdichte vloerplaat. 

Kelder waterdicht maken via kelderdrainage 

Soms volstaat een kelderbekuiping niet. In dat geval gaan we ervoor zorgen dat het water rond de kelder vlot weg kan. Via drainagebuizen voeren we het teveel aan grondwater af zodat de muren en vloeren vochtvrij blijven. Deze aanpak, in combinatie met de cementbekuiping die we hierboven beschreven, is de beste garantie voor een 100 procent waterdichte kelder. 

Homeprotec, de specialist in waterdichte kelders  

Homeprotec is de tak binnen Groep Durieux die zich bezighoudt met vochtproblemen. Onze ploeg bestaat uit ervaren vakmensen die van vochtbestrijding hun specialiteit hebben gemaakt. Het waterdicht maken van kelders is hun hoofdbezigheid. 

Vraag vandaag nog je offerte aan.