Schade door opstijgend vocht? Homeprotec heeft de oplossing

Opstijgend vocht is voornamelijk een probleem in woningen ouder dan 90 jaar. De gevolgen zijn een muffe geur binnen, beschimmelde muren, afbladderende verf, loskomend behang en schade aan de bepleistering. Een hele boterham dus. Gelukkig weet Homeprotec van aanpakken. Wij sturen onze experts ter plaatse die er vervolgens alles aan doen om de schade te herstellen en opstijgend vocht in de toekomst uit te sluiten. 

Vochtproblemen in je woning? Contacteer ons 

Hoe ontstaat opstijgend vocht? 

Recente woningen zijn standaard uitgerust met een waterdichte folie aan de onderkant van de binnenmuren. Die zorgt ervoor dat het grondwater niet opgezogen wordt door de muur en het vocht dus ook niet kan opklimmen. Oudere woningen, meestal ouder dan 90 jaar, zijn echter niet uitgerust met zo’n folie, met alle gevolgen van dien.  

Hoe pakt Homeprotec opstijgend vocht aan? 

Opstijgend vocht richt het meeste schade aan op plinthoogte. Het gipswerk komt los, het behang trekt scheef en de muren beschimmelen. De oplossing is meestal een deel van het bezet- en metselwerk afkappen en opnieuw bepleisteren.  

Maar daarmee hebben we de bron van het probleem nog niet aangepakt. Dat doen we door alle natte muren te injecteren met een vochtwerende gel. We boren gaten in de muur en spuiten onder lichte druk de vloeistof in. De muren zijn dan 100 procent waterdicht.  

Waarom kiezen voor Homeprotec bij problemen met opstijgend vocht? 

Homeprotec is een deel van de Groep Durieux, een firma gespecialiseerd in dakwerken en vochtbestrijding. Wij werken met vochtspecialisten, maar ook met metselaars, bezetters, dakwerkers, isolatiespecialisten en schilders. We kunnen de opgelopen schade bij je thuis dus in één beweging door herstellen. Een nieuw laagje verf, een stuk behangen of nieuw pleisterwerk aanbrengen? Slechts één adres: Homeprotec. 

Kamp je met opstijgend vocht in je woning? Vraag hier meteen je offerte