Schade door optrekkend vocht? Homeprotec is de aangewezen partner

Optrekkend vocht komt vaak voor in oudere woningen. Een muffe geur, beschimmelde muren, afbladderende verf, loskomend behang en schade aan de bepleistering zijn de voornaamste symptomen. Bij Homeprotec herstellen we alle schade en we nemen de bron van de ellende weg. Zo heb je nooit meer last van optrekkend vocht.  

Vochtproblemen in je woning? Contacteer ons 

Hoe ontstaat optrekkend vocht? 

Het probleem bij oudere woningen is dat ze niet zijn uitgerust met een waterdichte folie aan de onderkant van de muren. Dat wil zeggen dat het grondwater vrij spel heeft en zich gemakkelijk een weg naar boven kan banen. Het water trekt in de muren, waardoor die gaan beschimmelen, en uiteindelijk ook het behang, de bepleistering en de verf gaan teisteren. Recente woningen, mét een waterdicht folie, hebben dit probleem niet. 

Hoe pakt Homeprotec optrekkend vocht aan? 

Optrekkend vocht richt het meeste schade aan op plinthoogte. Het gipswerk komt los, het behang trekt scheef en de muren beschimmelen. Meestal zit er niets anders op dan een groot deel van het aangetaste bezet- en metselwerk af te kappen en opnieuw op te bouwen en te bepleisteren.  

Maar daarmee hebben we de bron van het probleem nog niet aangepakt. Dat doen we door alle natte muren te injecteren met een vochtwerende oplossing. Daarvoor boren we gaten in de muur waarin we onder lichte druk de vloeistof inspuiten. De muren zijn dan 100 procent waterdicht en optrekkend vocht heeft geen kans meer. 

Waarom kiezen voor Homeprotec bij problemen met optrekkend vocht? 

Homeprotec is een deel van de Groep Durieux, een firma gespecialiseerd in dakwerken en vochtbestrijding. Wij werken met vochtspecialisten, maar ook met metselaars, bezetters, dakwerkers, isolatiespecialisten en schilders. We kunnen de opgelopen schade bij je thuis dus in één beweging door herstellen. Een nieuw laagje verf, een stuk behangen of nieuw pleisterwerk? Slechts één adres: Homeprotec. 

Kamp je met optrekkend vocht in je woning? Vraag hier meteen je offerte