Een vochtvrije woning begint bij degelijke ventilatie

Vochtproblemen zijn vaak te wijten aan gebrekkige ventilatie van een woning. Vooral natte ruimtes, zoals een badkamer of washok, hebben er onder te lijden. Het condensatievocht staat vaak op de muur, met alle gevolgen van dien. Het pleisterwerk brokkelt af, de verf bladdert af en de ruimte ruikt muf. Ook schimmelvorming is in zo’n vochtige omgeving een reëel gevaar. Gelukkig is er Homeprotec om je te adviseren bij de keuze van de ventilatie. 

Advies nodig over ventilatie? Contacteer ons 

Homeprotec biedt een totaaloplossing voor alle vochtgerelateerde problemen. En omdat vochtproblemen en ventilatie zo onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maken we je ook graag wegwijs in de wereld van de ventilatie.  

Een ventilatiesysteem D: ultiem wapen in de strijd tegen vochtproblemen 

We onderscheiden verschillende types ventilatie, waarvan type D veruit het beste is. Dat is een mechanisch ventilatiesysteem dat de luchtin- en -afvoer automatisch regelt. Bovendien vindt er ook nog warmte-uitwisseling plaats zodat de lucht van buitenaf niet volledig koud is. Met een dergelijk ventilatiesysteem in je woning maakt condensatie geen enkele kans.  

Ventilatoren: de mogelijkheden 

Hou je het liever eenvoudig? Dan kun je ook opteren voor een ventilator op een strategische plek. Bijvoorbeeld in de badkamer. Die kan zowel manueel als automatisch bediend worden. We maken een onderscheid tussen:  

  • een opbouwventilator: alles wat je nodig hebt, is een stopcontact en een opening naar buiten via het dak of de muren. 
  • een buisventilator: de ventilator wordt in de afvoerbuis geplaatst. 
  • kanaalventilatoren: geschikt voor langere kanaalafstanden. 

Homeprotec: specialist in ventilatie en vochtbestrijding 

Homeprotec is onderdeel van Groep Durieux. We beschikken over een zeer uitgebreid en divers team. Naast specialisten in vochtbestrijding hebben we ook isolatiespecialisten, bezetters, schilders, dakwerkers en metselaars. Zodoende kunnen we een ruime waaier aan diensten aanbieden en hebben we een uitgebreide kennis. 

Meer weten over ventilatie? Vraag vandaag nog je offerte aan.