5 redenen waarom klanten voor HomeProtec kiezen

Secuur vakmanschap
aan eerlijke en transparante prijzen

30 jaar waarborg
bij werkzaamheden
opstijgend vocht

Binnen de dag
antwoord op je
offerteaanvraag

Bescherming
bij constructiefouten

Gespecialiseerde
totaalservice

Onze service

Muurinjecties zijn de beste manier om opstijgend vocht tegen te houden in Blankerge.

 

Staan er plots witte vlekken of kringen op je muren? Zie je schimmel opduiken en ruikt het muf in huis? Dan is je gevel niet meer 100% waterdicht. In veel gevallen is de oorzaak opstijgend vocht, ook wel eens capillair vocht genoemd.

Capillair vocht kan op relatief korte tijd heel wat schade aanrichten in huis. In dit artikel ontdek je waarom muurinjecties een goede oplossing zijn en hoe je je muren juist moet injecteren tegen opstijgend vocht.

Vraag hier je gratis analyse aan

Laat je muren injecteren en voorkom problemen

Muurinjecties zijn zonder twijfel de beste manier om opstijgend vocht voor altijd te doen verdwijnen. En hoe sneller je actie onderneemt, hoe minder schadelijke gevolgen. Geef je capillair vocht vrij spel en stel je de oplossing uit? Dan word je vroeg of laat geconfronteerd met:

  • Problemen met de bouwconstructie van je woning
  • Een muffe geur in huis
  • Zwarte schimmelplekken die schadelijk zijn voor je gezondheid
  • Afgebroken plinten, behang dat loskomt, verf die afbladdert, pleisterwerk dat loslaat …

De meest efficiënte manier om opstijgend vocht te bestrijden is door je muren te injecteren. Daarvoor schakel je best een vakman in. Die gaat eerst de vochtproblemen onderzoeken en kan zeggen of de oorzaak wel degelijk capillair vocht is. Want het heeft bijvoorbeeld geen zin om je muren te injecteren bij vochtproblemen door condensatie. Met het juiste advies voorkom je extra kosten en heb je met een éénmalige investering een definitieve oplossing.

Muurinjecties tegen capillair vocht: het stappenplan

Muurinjecties vragen een heel precieze aanpak. Om te beginnen moet je op een halve meter van de grond verschillende gaten boren van 14mm. Dat doe je elke 10 à 12 centimeter. Het is belangrijk dat je niet te veel ruimte tussen de gaten laat. Ook moet je de boorgaten telkens goed uitzuigen. Daarna plaats je een beschermfolie. Vervolgens injecteer je de muren met een vochtafstotend middel. Als afwerking vul je de gaten met een speciale mortel.

Heb je last van witte plekken op de muur door capillair vocht? Plaats dan zeker ook een zoutmembraan tegen de muur. Hiervoor kap je de muren eerst af tot op een meter hoogte. Alleen zo blijven de plekken voor altijd weg. Installeer je geen zoutmembraan? Dan zullen er nieuwe plekken blijven opduiken.

Zoals je hierboven hebt gelezen, is het niet zo eenvoudig om muren effectief te injecteren. Wil je zeker zijn van het resultaat? Dan schakel je best de hulp in van een professional. Die heeft de nodige ervaring en professioneel materiaal ter beschikking om definitief komaf te maken met opstijgend vocht.

OFFERTE AANVRAGEN
Krijg antwoord binnen 24u!
Ervaren vakmanschap
30 jaar garantie

Gratis analyse en offerte aanvragen

Woon je in Blankenberge en wil je komaf maken met opstijgend vocht? We komen gratis bij je langs voor een vrijblijvende analyse van het vochtprobleem. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.