5 redenen waarom klanten voor HomeProtec kiezen

Secuur vakmanschap
aan eerlijke en transparante prijzen

30 jaar waarborg
bij werkzaamheden
opstijgend vocht

Binnen de dag
antwoord op je
offerteaanvraag

Bescherming
bij constructiefouten

Gespecialiseerde
totaalservice

Onze service

Steeds meer mensen laten hun muren injecteren tegen opstijgend vocht.

 

Dat is niet verwonderlijk, want het blijft de beste oplossing voor een gevel die niet meer 100% waterdicht is. Zie je plots witte kringen en schimmels verschijnen op je muren? Hangt er een muffe geur in huis? En komt het behang hier en daar los? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met opstijgend vocht.

Capillair vocht is een probleem dat in veel huizen opduikt. Je pakt het best zo snel mogelijk aan om problemen te voorkomen. Meer daarover in de paragraaf hieronder. Hoe muurinjecties juist worden uitgevoerd? Dat ontdek je verder in dit artikel.

Vraag hier je gratis bezoek aan

Muurinjecties: beter voorkomen dan genezen

Zit er opstijgend vocht in je muren? Dan kan je best zo snel mogelijk actie ondernemen en je muren laten injecteren. Want als je er op tijd bij bent, beperk je de schade. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je vroeg of laat last krijgt van:

  • Schimmelplekken die gevaarlijk zijn voor je gezondheid
  • Pleisterwerk dat loskomt, plinten die afbreken, afschilferende verf, loskomend behang …
  • Een negatieve impact op de bouwconstructie van je huis
  • Een onaangename, muffe geur in je huis

Muurinjecties zijn alleen een oplossing voor opstijgend vocht. Daarom doe je best beroep op een professional. Die kan vanaf het begin de juiste oorzaak vaststellen van het vochtprobleem. Zo zijn muurinjecties bijvoorbeeld absoluut niet nuttig bij schimmels die het gevolg zijn van condensatie. Een vakman kan dankzij professioneel meetapparatuur en uitgebreide ervaring meteen de exacte diagnose stellen.

Muren injecteren tegen vocht: hou hier rekening mee

 

Wil je voor altijd verlost zijn van opstijgend vocht? Dan is het cruciaal dat de muren op de juiste manier geïnjecteerd worden. Eerst moet je op een halve meter hoogte gaten van 14 mm in de muur boren. Dat doe je om de 10 à 12 centimeter. Zuig de gaten goed leeg en breng een beschermfolie aan. Injecteer daarna de gaten met een vochtwerend middel. Als laatste stap vul je de gaten op met vooropgestelde mortel.

Heb je witte plekken op de muur? Plaats dan zeker ook een zoutmembraan. Om dat juist te installeren, moet je eerst de muren afkappen tot op een meter hoog. Alleen zo voorkom je dat de plekken blijven terugkomen.

Zoals je hierboven kan lezen, is muren injecteren niet zo eenvoudig. Doe daarom bij twijfel altijd beroep op een professional. Iemand met de juiste ervaring en de juiste apparatuur kan voor eens en altijd komaf maken met capillair vocht. Zo ben je gerust op lange termijn.

Maak werk van vochtbestrijding

Heb je last van opstijgend vocht? Maak dan zo snel mogelijk werk van een oplossing en grijp meteen in. Zo voorkom je problemen met je gezondheid en met de bouwconstructie van je woning. Doe voor efficiënte vochtbestrijding beroep op een professional. Zo ben je zeker van een oplossing op lange termijn.

OFFERTE AANVRAGEN
Krijg antwoord binnen 24u!
Ervaren vakmanschap
30 jaar garantie

Gratis analyse en offerte aanvragen

Woon je in het Waasland en zoek je een oplossing voor opstijgend vocht? Vraag dan snel advies van een expert. Zo ben je op lange termijn gerust. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.