5 redenen waarom klanten voor HomeProtec kiezen

Secuur vakmanschap
aan eerlijke en transparante prijzen

30 jaar waarborg
bij werkzaamheden
opstijgend vocht

Binnen de dag
antwoord op je
offerteaanvraag

Bescherming
bij constructiefouten

Gespecialiseerde
totaalservice

Onze service

Heb je last van opstijgend vocht? Je bent niet alleen.

 

Er zijn heel wat mensen in de provincie Antwerpen die kampen met vochtproblemen. Zo is opstijgend vocht in oudere huizen een groot probleem. Vroeger waren de bouwnormen dan ook anders dan vandaag. En dat merk je onder andere aan vochtproblemen.

Verschijnen er plots schimmelplekken in je woning? Laat het behang los of brokkelt het pleisterwerk af? Dan kan je er zeker van zijn dat er vochtproblemen zijn. Op termijn kan je zelfs een muffe geur beginnen ruiken.

In de eerste plaats moet je direct efficiënt beginnen ventileren. Want schimmelsporen inademen is niet goed voor je gezondheid. Maar met ventileren alleen heb je de oorzaak nog niet weggenomen. Doe daarom zo snel mogelijk beroep op een expert voor de juiste diagnose. Zo maak je efficiënt komaf met opstijgend vocht in huis.

Vraag hier je gratis diagnose

De oorzaak van opstijgend vocht achterhalen

 Voordat je een efficiënte oplossing hebt voor opstijgend vocht, moet je eerst zeker zijn van oorzaak. Want opstijgend vocht kan verschillende oorzaken hebben. Is er een waterkering aanwezig? Of is die niet professioneel geplaatst en zorgt dat voor problemen? Doe hiervoor beroep op een expert. Die heeft de juiste tools om vanaf het begin de juiste oorzaak te achterhalen van je vochtprobleem.

Om de juiste oorzaak te detecteren, spelen een aantal factoren mee.

  • Wordt het huis goed en efficiënt geventileerd?
  • Is de woning waterdicht gebouwd?
  • En in welke staat verkeert je huis?

Vaak hangt dit samen met het bouwjaar van je huis. Zo heb je in woningen uit de jaren 30 sneller vochtproblemen dan in een huis dat gebouwd werd in 1995. Alhoewel ook in nieuwere huizen soms vocht opduikt waar het niet hoort. Een grondige analyse is hoe dan ook de enige oplossing.

Vaak kan je de oorzaak van opstijgend vocht terugvinden in de kelder of kruipruimte. Van daaruit trekt het vocht verder naar boven. Maar soms is het vochtprobleem afkomstig van het gelijkvloers, bijvoorbeeld als je woning geen spouwmuren heeft.

Wat de oorzaak ook is, het probleem is altijd hetzelfde. Op een bepaalde plaats in je huis is de muur poreus geworden. Daardoor wordt water niet goed tegengehouden en dus slecht afgevoerd.

Het gevolg? Schimmelvorming, behang of pleisterwerk dat loslaat en soms zelfs een muffe geur.

Gratis analyse en offerte aanvragen

Wil je komaf maken met opstijgend vocht en woon je in de provincie Antwerpen? Vraag dan snel advies van een expert om erger te voorkomen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

OFFERTE AANVRAGEN
Krijg antwoord binnen 24u!
Ervaren vakmanschap
30 jaar garantie