5 redenen waarom klanten voor HomeProtec kiezen

Secuur vakmanschap
aan eerlijke en transparante prijzen

30 jaar waarborg
bij werkzaamheden
opstijgend vocht

Binnen de dag
antwoord op je
offerteaanvraag

Bescherming
bij constructiefouten

Gespecialiseerde
totaalservice

Onze service

Zie je plots opstijgend vocht in je woning verschijnen?

Dan ben je zeker niet de enige. Vooral in oudere huizen zie je vaak opstijgend vocht opduiken, ook wel capillair vocht genoemd. In dat geval is het belangrijk om eerst de oorzaak van het vochtprobleem op te speuren. Alleen op die manier kan je het vocht efficiënt gaan bestrijden.

Soms gaat capillair vocht gepaard met een muffe geur in huis. Ook duiken er hier en daar schimmelplekken op en soms laat zelfs de bezetting of het behang los. In dat geval kan je er zeker van zijn dat je te kampen hebt met vochtproblemen. En dan zit er maar één ding op: zo snel mogelijk het vocht bestrijden.

Als eerste moet je je woning efficiënt en dus lang genoeg verluchten, ook al is het koud buiten. Want waar vocht is, leven schimmels en het is niet gezond om schimmeldeeltjes in te ademen. Maar alleen goed ventileren neemt de oorzaak van je vochtprobleem niet weg. Daarom doe je er goed aan om zo snel mogelijk advies in te winnen van een expert. Die kan de juiste diagnose stellen en efficiënt komaf maken met opstijgend vocht.

Vraag hier je gratis analyse aan

De oorzaak van opstijgend vocht achterhalen

 

Opstijgend vocht kan verschillende oorzaken hebben. Wil je je vochtprobleem efficiënt bestrijden? Dan is het belangrijk dat je eerst de exacte oorzaak achterhaalt. In veel gevallen is er een probleem met de waterkering. Maar om helemaal zeker te zijn, vraag je best een professionele analyse van een vakman.

In de meeste gevallen ligt de oorzaak van opstijgend vocht in de kelder of in de kruipruimte van je woning. Het vocht hoopt zich daar op en stijgt daarna langzaam naar boven. Toch kan de oorzaak van je vochtprobleem ook op de begane grond liggen, bijvoorbeeld als je in een huis woont zonder spouwmuren.

Daarnaast spelen nog een aantal factoren mee. Zo zal een vochtexpert onderzoeken of je huis goed verlucht wordt. Verder kijkt hij naar de waterdichtheid van de constructie van je huis. En ook de algemene staat van het huis speelt een rol.

Los van de oorzaak is het probleem technisch gezien altijd hetzelfde. De muren die getroffen zijn door opstijgend vocht zijn poreus. Daardoor kan er water in kruipen en wordt het vocht niet meer efficiënt afgevoerd. Op termijn krijg je dan schimmel, loskomend behang en een muffe geur in huis. Het vocht snel bestrijden is dan ook de enige lange-termijn-oplossing.

Opstijgend vocht snel bestrijden

Je doet er goed aan om vochtproblemen zo snel mogelijk te bestrijden. Vocht in huis is niet alleen schadelijk voor je gezondheid, het heeft ook een negatieve impact op de bouwconstructie van je woning. Doe daarom zo snel mogelijk beroep op een professional. Die kan snel de oorzaak achterhalen en een oplossing voorstellen. Zo maak je voor eens en altijd komaf met het vochtprobleem.

OFFERTE AANVRAGEN
Krijg antwoord binnen 24u!
Ervaren vakmanschap
30 jaar garantie

Gratis analyse en offerte aanvragen

Woon je Blankenberge en zoek je een oplossing voor opstijgend vocht? Vraag dan snel advies aan ons professioneel team. Vocht bestrijden is al jarenlang ons vakgebied. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.