5 redenen waarom klanten voor HomeProtec kiezen

Secuur vakmanschap
aan eerlijke en transparante prijzen

30 jaar waarborg
bij werkzaamheden
opstijgend vocht

Binnen de dag
antwoord op je
offerteaanvraag

Bescherming
bij constructiefouten

Gespecialiseerde
totaalservice

Onze service

Opstijgend vocht is een probleem dat opduikt in heel wat woningen.

 

Zie je plots schimmelplekken verschijnen? Brokkelt het pleisterwerk af of laat het behang op sommige plaatsen los? Misschien begint je huis zelfs muf te ruiken. In al die gevallen kan je er zeker van zijn dat er vochtproblemen in huis zijn. En die laat je best niet aanslepen. Het vocht snel en efficiënt bestrijden is dan de boodschap.

Een eerste stap is veel verluchten, ook in de winter. Want schimmel is niet goed voor je gezondheid. En als je schimmelplekken ziet, kan je er zeker van zijn dat je ook schimmeldeeltjes inademt. Een tweede stap is de oorzaak van het vochtprobleem achterhalen. Doe daarvoor beroep op een vakman. Alleen een expert kan detecteren wat de juiste oorzaak is en zo een gepaste oplossing voorstellen.

Vraag hier je gratis bezoek aan

Opstijgend vocht heeft verschillende oorzaken

Je las het hierboven al. Om opstijgend vocht efficiënt te bestrijden, moet je eerst de exacte oorzaak kennen. Want vochtproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo is er bij opstijgend vocht vaak een probleem met de waterkering. Experts hebben de juiste middelen om vanaf het begin de juiste diagnose te stellen.

Wil je de oorzaak van het vochtprobleem achterhalen? Dan spelen nog een aantal belangrijke factoren mee.

  • Hoe vaak en hoe efficiënt wordt je huis verlucht?
  • Is de constructie helemaal waterdicht?
  • En in welke staat is je woning?

In veel gevallen ligt de oorzaak van opstijgend vocht in de kelder of kruipruimte. Het water trekt dan van daaruit naar het gelijkvloers. Toch wordt het probleem soms ook gedetecteerd op het niveau van het gelijkvloers. Dat zien we bijvoorbeeld vaak bij woningen die geen spouwmuren hebben.

Ongeacht de oorzaak, de technische kant van het probleem is altijd hetzelfde. Op sommige plaatsen in je woning zijn de muren poreus geworden. Het gevolg? Water en vocht worden niet meer efficiënt tegengehouden en dus slecht gedraineerd. En dan krijg je schimmel, een muffe geur of loslatend pleisterwerk en behang.

Maak werk van vochtbestrijding

Heb je last van opstijgend vocht? Maak dan zo snel mogelijk werk van een oplossing en grijp meteen in. Zo voorkom je problemen met je gezondheid en met de bouwconstructie van je woning. Doe voor efficiënte vochtbestrijding beroep op een professional. Zo ben je zeker van een oplossing op lange termijn.

OFFERTE AANVRAGEN
Krijg antwoord binnen 24u!
Ervaren vakmanschap
30 jaar garantie

Gratis analyse en offerte aanvragen

Woon je in het Waasland en zoek je een oplossing voor opstijgend vocht? Vraag dan snel advies van een expert. Zo ben je op lange termijn gerust. Vul hieronder je gegevens in en we nemen snel contact met je op.