Schimmel bestrijden? Homeprotec is de specialist

Verkleurde muren, een muffe geur en geïrriteerde luchtwegen zijn de voornaamste symptomen van schimmels in huis. Schimmel groeit op vochtige plaatsen, vandaar dat er meestal een vochtprobleem schuilgaat achter elk schimmelprobleem. Homeprotec bestrijdt dus niet alleen de schimmel, maar gaat ook op zoek naar het onderliggende probleem.

Schimmel laten verwijderen? Contacteer ons

Schimmel bestrijden? Neem de oorzaak weg

Schimmel en vochtproblemen gaan hand in hand. Wil je het probleem ten gronde aanpakken, dan moet je dus niet enkel de schimmel bestrijden, maar ook het vochtprobleem oplossen. En dat is precies waar Homeprotec in uitblinkt. We onderscheiden drie mogelijke oorzaken van schimmel:

1) Opstijgend vocht

Het grondwater wordt door de buitenmuren aangezogen en baant zich zo een weg naar binnen. De problemen stellen zich meestal op plinthoogte. De muur verkleurt, is nat en het pleisterwerk komt los. De oplossing: we kappen alle aangetaste delen vrij en herstellen de schade. De muur spuiten we vervolgens in met een waterafstotende gel, zodat het probleem zich in de toekomst niet meer herhaalt.

2) Condensatievocht

Condensatie treedt op in slecht verluchte en vochtige kamers. Het vocht in de lucht slaat neer op het interieur en condenseert. Het vocht veroorzaakt op termijn heel wat schade, en ook schimmelvorming is mogelijk. De oplossing: we installeren een degelijke verluchting en herstellen de aangerichte schade.

3) Lek in waterleiding

Eén klein lek in een van de waterleidingen die door de muur lopen is genoeg om een ware ravage aan te richten. Wij sporen het lek op, herstellen de waterleiding en maken je muren weer helemaal schimmel- en vochtvrij.

Homeprotec: wij bestrijden schimmel in jouw woning

Heb je schimmel in huis? Homeprotec beschikt over een uitgebreid team van specialisten. We komen snel ter plaatse en hebben de onderliggende oorzaak dan ook vaak snel gevonden.

Heb je schimmel in je woning? Vraag vandaag nog je offerte